Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lammaskaali savoijinkaalista

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

Neljälle

  • 1 savoijinkaali lohkoina
  • 2 kg lampaanlapaa luineen
  • 2 tl voita
  • 1 rkl vehnäjauhoa
  • kokonaisia maustepippureita
  • suolaa
  • vettä

Tarjoiluun

  • keitettyjä perunoita
  • keitettyjä porkkanoita

Valmistusohje

1. Sulata voinokare padassa, kerrostele pataan vuorotellen kaalia ja lihaa. Ripottele suolaa maustepippureita ja vehnäjauhoa joka lihakerroksen päälle. Kaalia pitää olla pohjalla ja päällä.

2. Kaada päälle muutama desi vettä. Kuumenna kiehuvaksi, alenna lämpöä ja anna hautua 2-3 tuntia kannen alla. Lisää tarvittaessa vettä.

3. Lihan pitää olla aivan pehmeää. Maista ja lisää suolaa tarvittaessa. Norjalaiseen tapaan lammaskaali tarjoillaan keitettyjen perunoiden ja porkkanoiden kera.

Norjassa tarjoillaan mielellään tätä herkullista pitkään keitettyä klassikkoruokaa syksyisin. Alkuperäisreseptissä käytetään tavallista keräkaalia, mutta sitä voi hieman muuntaa savoijinkaalilla.

Lisää aiheesta:

Kalafilee perunasosepedilläVatkuliKyljykset JulienneSianlihamakkarapataSianlihamakkarapata kaalin keraRuotsalainen kalopsi
LammaskaaliKananmunatonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Lammaskaali
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Perinteinen lammaskaali

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lammaskaali savoijinkaalista

  • 18.02.201300:00
    Lammasta

    Lammasmakkara

  • 26.10.201508:57
    Päivän resepti

    Hellapoliisin lammaskaali

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lammasta kaalissa