Lammaskaali savoijinkaalista
Norjassa tarjoillaan mielellään tätä herkullista pitkään keitettyä klassikkoruokaa syksyisin. Alkuperäisreseptissä käytetään tavallista keräkaalia, mutta sitä voi hieman muuntaa savoijinkaalilla.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 1 savoijinkaali lohkoina
- 2 kg lampaanlapaa luineen
- 2 tl voita
- 1 rkl vehnäjauhoa
- kokonaisia maustepippureita
- suolaa
- vettä
Tarjoiluun
- keitettyjä perunoita
- keitettyjä porkkanoita
Valmistusohje
1. Sulata voinokare padassa, kerrostele pataan vuorotellen kaalia ja lihaa. Ripottele suolaa maustepippureita ja vehnäjauhoa joka lihakerroksen päälle. Kaalia pitää olla pohjalla ja päällä.
2. Kaada päälle muutama desi vettä. Kuumenna kiehuvaksi, alenna lämpöä ja anna hautua 2-3 tuntia kannen alla. Lisää tarvittaessa vettä.
3. Lihan pitää olla aivan pehmeää. Maista ja lisää suolaa tarvittaessa. Norjalaiseen tapaan lammaskaali tarjoillaan keitettyjen perunoiden ja porkkanoiden kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka