Mainos

Lakritsiletut

Letut kuuluvat Suomen suveen! Vaihtelua lettuihin saat maustamalla taikinan lakritsikastikkeella. Kätevimmin letut syntyvät valmiista lettu- ja vohvelijauheesta. Tarjoa lettujen kanssa lakritsijäätelöä, makeisia ja mansikoita!

7-8 kpl

  • 4,5 dl vettä, kookosmaitoa, laimeaa mansikkamehua tai mausteista vichyä
  • 0,5 dl salmiakkilakritsikastiketta (valmista)
  • 1 pss Myllyn Paras lettu- ja vohvelijauhoja

Lakritsi-rahkatäyte

  • n. 2 dl vaahtoutuvaa kermavalmistetta
  • n. 2 dl maitorahkaa tai sitruunarahkaa
  • 1-2 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

Lisäksi

  • mansikoita
  • salmiakki-lakritsikastiketta (valmista)
  • turkinpippureita tai salmarilakuja
  • mansikoita

Täyte ja koristelu

  • lakritsijäätelöä
  • salmiakki-lakritsikastiketta (valmista)
  • turkinpippureita tai lakuja
  • mansikoita

Valmistusohje

Vispaa lettujauhot salmiakki-lakritsikastikkeella maustettuun nesteeseen. Anna taikinan tekeytyä.

Paista pannulla isoja räiskäleitä, käytä paistamiseen rasvaa ainakin valurautapannulla. Muurinpohjalettuihin voi käyttää 5 dl nestettä.

Laita jokaiselle räiskäleelle jäätelöä, lakritsikastiketta, lakuja ja mansikoita. Nauti heti!

Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää sekaan rahka ja mausta sopivaksi.

Laita letuille rahkaa, mansikoita, salmiakkilakritsikastiketta, lakuja ja mansikoita.

Resepti Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Parhaat ruokaohjelmat