Lakritsiletut
Letut kuuluvat Suomen suveen! Vaihtelua lettuihin saat maustamalla taikinan lakritsikastikkeella. Kätevimmin letut syntyvät valmiista lettu- ja vohvelijauheesta. Tarjoa lettujen kanssa lakritsijäätelöä, makeisia ja mansikoita!
7-8 kpl
- 4,5 dl vettä, kookosmaitoa, laimeaa mansikkamehua tai mausteista vichyä
- 0,5 dl salmiakkilakritsikastiketta (valmista)
- 1 pss Myllyn Paras lettu- ja vohvelijauhoja
Lakritsi-rahkatäyte
- n. 2 dl vaahtoutuvaa kermavalmistetta
- n. 2 dl maitorahkaa tai sitruunarahkaa
- 1-2 rkl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
Lisäksi
- mansikoita
- salmiakki-lakritsikastiketta (valmista)
- turkinpippureita tai salmarilakuja
- mansikoita
Täyte ja koristelu
- lakritsijäätelöä
- salmiakki-lakritsikastiketta (valmista)
- turkinpippureita tai lakuja
- mansikoita
Valmistusohje
Vispaa lettujauhot salmiakki-lakritsikastikkeella maustettuun nesteeseen. Anna taikinan tekeytyä.
Paista pannulla isoja räiskäleitä, käytä paistamiseen rasvaa ainakin valurautapannulla. Muurinpohjalettuihin voi käyttää 5 dl nestettä.
Laita jokaiselle räiskäleelle jäätelöä, lakritsikastiketta, lakuja ja mansikoita. Nauti heti!
Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää sekaan rahka ja mausta sopivaksi.
Laita letuille rahkaa, mansikoita, salmiakkilakritsikastiketta, lakuja ja mansikoita.
Resepti Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan