Lakkavuoat
Näitä leivonnaisia kutsutaan myös mantelisimpukoiksi. Ne voidaan täyttää tuoreilla marjoilla tai hillolla ja kermavaahdolla.
8-10 palaan
- 2 dl vehnäjauhoja
- ½ dl jauhettua mantelia
- 3 jauhettua karvasmantelia
- 2 rkl kidesokeria
- 100 g voita
- 1 munankeltuainen
Täyte
- vaniljajäätelöä
- lakkahilloa
Valmistusohje
1. Sekoita jauhot, jauhetut mantelit, sokeri ja voi tasaiseksi taikinaksi. Työstä mukaan keltuainen. Laita taikina jääkaappiin 30 minuutiksi.
2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Painele taikina pieniin, voideltuihin vuokiin. Laita ne pellille ja kypsennä uunin alatasolla n. 10 minuuttia.
3. Kumoa vuoat niiden jäähdyttyä. Täytä ne jäätelöllä ja lakkahillolla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti