Kuumat mandariinit piparkakkukerman kera
Tämä jälkiruoka sekä tuoksuu että maistuu joululta!
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
4-6 hengelle
- 6-8 mandariinia
- 1 dl sokeria
- 1 dl vettä
- 1 dl madeiraa
Kerma
- 2 dl kuohukermaa
- vähän sokeria
ripaus piparkakkumausteita
- kanelia, neilikkaa, inkivääriä
Valmistusohje
1. Sekoita kattilassa sokeri, vesi ja madeira ja kiehauta, niin että sokeri sulaa. Lisää kuoritut, kokonaiset mandariinit ja keitä hiljaa kannen alla 3-4 minuuttia. Käännä hedelmät pari kertaa.
2. Vatkaa kerma ja vähän sokeria. Kääntele joukkoon yksi tai useampia mausteripauksia maun mukaan.
3. Aseta mandariinit tarjoiluvadille, keitä lientä kokoon ja kaada hedelmien päälle. Tarjoile heti mausteisen kerman kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka