Kuumat mandariinit piparkakkukerman kera

Tämä jälkiruoka sekä tuoksuu että maistuu joululta!

4-6 hengelle

  • 6-8 mandariinia
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl vettä
  • 1 dl madeiraa

Kerma

  • 2 dl kuohukermaa
  • vähän sokeria

ripaus piparkakkumausteita

  • kanelia, neilikkaa, inkivääriä

Valmistusohje

1. Sekoita kattilassa sokeri, vesi ja madeira ja kiehauta, niin että sokeri sulaa. Lisää kuoritut, kokonaiset mandariinit ja keitä hiljaa kannen alla 3-4 minuuttia. Käännä hedelmät pari kertaa.

2. Vatkaa kerma ja vähän sokeria. Kääntele joukkoon yksi tai useampia mausteripauksia maun mukaan.

3. Aseta mandariinit tarjoiluvadille, keitä lientä kokoon ja kaada hedelmien päälle. Tarjoile heti mausteisen kerman kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.