Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kuningataromenat

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Neljälle

  • 4 omenaa
  • 1 muna voiteluun

Murotaikina

  • 2 ½ dl vehnäjauhoa
  • 1 dl (vajaa) sokeria
  • 120 g pehmeää voita
  • 1 munankeltuainen

Täyte

  • 50 g mantelia
  • 2 rkl sokeria
  • 1 tl kanelia
  • 1 rkl pehmeää voita

Tarjoiluun

  • löysäksi vatkattua kermaa
  • tai hieman vaahdotettua vaniljakastiketta

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita nopeasti yhteen jauho, sokeri, voi ja munankeltuainen murotaikinaksi. Pane taikina lepäämään jääkaappiin.

2. Poraa omenoista siemenkodat. Murskaa mantelit hienoksi tai jauha me. Sekoita manteli sokerin, kanelin ja voin kanssa. Jaa täyte omenien porausaukkoon.

3. Jaa murotaikina viiteen osaan. Kauli palat levyiksi ja kääri omenat neljään niistä ja voitele munalla. Leikkaa veitsellä tai taikinapyörällä 8 suikaletta lopputaikinasta. Laita ne ristiin jokaisen omenan päälle. Penslaa munalla ja paista uunissa 30 minuuttia.

Kun omenat kypsyvät syksyllä, käytämme niitä mielellämme ruoanteossa. Tämä jälkiruoka on kuninkaallisen ihanaa: omenat täytetään mantelilla ja kääritään murotaikinaan. Jääkylmä kermahuntu aateloi annoksen.

Lisää aiheesta:

Lehtevä omenapiirakkaKermainen omenapaistosHedelmänyytitHelppo mantelinen omenapiirasRanskalainen omenapiirasOmenanyytit
OmenatMakeat leivonnaisetSadonkorjuuKasvisruokaJälkiruoatHedelmät ja marjat

Tuoreimmat aiheesta

Omenat
  • 15.08.202407:43
    Omenapaistos

    Omena-kaurapaistos ja vaniljakastike

  • 15.08.202407:43
    Hillot

    Anun omenasose

  • 07.10.202214:50
    Hillot

    Taivaallinen omenahillo

  • 20.09.202209:35
    Omenakakku

    Ihana omenabrita! Britakakku omenoista on varma hitti

  • 07.10.202114:56
    Uuniomenat

    Toscaomenat