Kuningataromenat
Kun omenat kypsyvät syksyllä, käytämme niitä mielellämme ruoanteossa. Tämä jälkiruoka on kuninkaallisen ihanaa: omenat täytetään mantelilla ja kääritään murotaikinaan. Jääkylmä kermahuntu aateloi annoksen.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Neljälle
- 4 omenaa
- 1 muna voiteluun
Murotaikina
- 2 ½ dl vehnäjauhoa
- 1 dl (vajaa) sokeria
- 120 g pehmeää voita
- 1 munankeltuainen
Täyte
- 50 g mantelia
- 2 rkl sokeria
- 1 tl kanelia
- 1 rkl pehmeää voita
Tarjoiluun
- löysäksi vatkattua kermaa
- tai hieman vaahdotettua vaniljakastiketta
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita nopeasti yhteen jauho, sokeri, voi ja munankeltuainen murotaikinaksi. Pane taikina lepäämään jääkaappiin.
2. Poraa omenoista siemenkodat. Murskaa mantelit hienoksi tai jauha me. Sekoita manteli sokerin, kanelin ja voin kanssa. Jaa täyte omenien porausaukkoon.
3. Jaa murotaikina viiteen osaan. Kauli palat levyiksi ja kääri omenat neljään niistä ja voitele munalla. Leikkaa veitsellä tai taikinapyörällä 8 suikaletta lopputaikinasta. Laita ne ristiin jokaisen omenan päälle. Penslaa munalla ja paista uunissa 30 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa