Kummitusbooli lastenkutsuille
Lasten juhlabooli on ihanan, höyryävän vihreä ja kummitusmainen. Se on suunniteltu Halloweenia varten, mutta kaikki aavemaiset tilaisuudet toki käyvät.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Booliin
- 1 osa lime-sekamehua
- 1 osa appelsiinimehua
- 2 osaa hedelmälimua
- vihreää elintarvikeväriä
- pieniä, pakastettuja viinirypäleitä
Lisäksi tarvitset
- hiilihappojäätä
Valmistusohje
1. Laita viinirypäleet pakastimeen muutamaa tuntia ennen boolin tarjoilua.
2. Sekoita mehut ja limu, lisää varoen elintarvikeväriä kunnes booli on räväkänvihreä.
3. Lisää kulhoon hiilihappojäätä höyryefektiksi. Tarjoile heti! HUOM! Hiilihappojää on -78-asteista ja aiheuttaa vammoja ihokosketuksessa. Käytä käsineitä, äläkä anna lasten käsitellä jäätä. Boolia voi mainiosti juoda, koska nesteessä hiilihappojäästä tulee hiilihappoa. Hiilihappojäätä ei voi säilyttää pakkasessa pidempiä aikoja, n. 30 prosenttia siitä haihtuu vuorokaudessa, joten se on hankittava juuri ennen kutsuja.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan