Kuivattua turskaa tomaatti-oreganokastikkeessa

Kalliokuivattua turskaa löytyy useista markettien kalakaupoista. Jos kuitenkin valitset kuivasuolatun turskan, upota se isoon, vettä täynnä olevaan kulhoon likoamaan noin kahdeksi päiväksi. Vaihda vettä 3-4 kertaa per päivä.

4 hengelle

  • 900g kovetettua turskaa, luutonta
  • jauhoa
  • 1 1/4 kuppia neitsytoliiviöljyä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1/4 kuppia kapriksia
  • 225g t tölkkitomaatteja
  • 1 ruokalusikallinen oreganoa, murskattuna
  • pieni nippu persiljaa, hyvin silputtuna
  • suolaa maustamiseen

Tee näin

    Valmistusohje

    Tämä toimenpide pehmentää turskan taas ja varmistaa, ettei se ole liian suolaista. Pizzaiola-kastike on saanut nimensä siitä, että se muistuttaa pizzaan lisättävää kostukekastiketta.

    - Leikkaa turska 2 x 2 kuutioiksi. Pyöritä paloja jauhoissa.

    - Lämmitä isossa kastikepannussa 1 kuppi neitsytoliiviöljyä. Varmista, että öljy on kuumaa, sillä muutoin turskan tulee liikaa öljyä.

    - Paista kalat kullanruskeiksi molemmin puolin.

    - Kuumenna toisessa kastikepannussa loput neitsytoliiviöljyt.

    - Lisää valkosipuli ja chilipippurit ja anna paistua muutaman minuutin ajan. Lisää tomaatit mehuineen ja riko muutama tomaatti puukauhalla.

    - Lisää oregano ja suola ja keitä 5 minuutin ajan.

    - Laita turska kastikkeeseen ja paista 2 minuutin ajan.

    - Ripottele tuore persilja ja tarjoile lämpimänä tai huoneenlämpöisenä.

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!