Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kuivattua turskaa tomaatti-oreganokastikkeessa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

4 hengelle

  • 900g kovetettua turskaa, luutonta
  • jauhoa
  • 1 1/4 kuppia neitsytoliiviöljyä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1/4 kuppia kapriksia
  • 225g t tölkkitomaatteja
  • 1 ruokalusikallinen oreganoa, murskattuna
  • pieni nippu persiljaa, hyvin silputtuna
  • suolaa maustamiseen

Tee näin

    Valmistusohje

    Tämä toimenpide pehmentää turskan taas ja varmistaa, ettei se ole liian suolaista. Pizzaiola-kastike on saanut nimensä siitä, että se muistuttaa pizzaan lisättävää kostukekastiketta.

    - Leikkaa turska 2 x 2 kuutioiksi. Pyöritä paloja jauhoissa.

    - Lämmitä isossa kastikepannussa 1 kuppi neitsytoliiviöljyä. Varmista, että öljy on kuumaa, sillä muutoin turskan tulee liikaa öljyä.

    - Paista kalat kullanruskeiksi molemmin puolin.

    - Kuumenna toisessa kastikepannussa loput neitsytoliiviöljyt.

    - Lisää valkosipuli ja chilipippurit ja anna paistua muutaman minuutin ajan. Lisää tomaatit mehuineen ja riko muutama tomaatti puukauhalla.

    - Lisää oregano ja suola ja keitä 5 minuutin ajan.

    - Laita turska kastikkeeseen ja paista 2 minuutin ajan.

    - Ripottele tuore persilja ja tarjoile lämpimänä tai huoneenlämpöisenä.

    Lisää aiheesta:

    Kalmareita, putkipastaa ja kastikettaKanavartaat ja sataykastikeMerikrottia hapanimeläkastikkeessaValkosipulispaghettiaIsoäiti Marian spaghetti puttanescaTurskagratiini
    TurskaaPääruoatKalaruoka

    Kalliokuivattua turskaa löytyy useista markettien kalakaupoista. Jos kuitenkin valitset kuivasuolatun turskan, upota se isoon, vettä täynnä olevaan kulhoon likoamaan noin kahdeksi päiväksi. Vaihda vettä 3-4 kertaa per päivä.

    Tuoreimmat aiheesta

    Turskaa
    • 18.02.201300:00
      Kananmunaton

      Turskafileetä ja katkarapuja foliossa

    • 18.02.201300:00
      Kananmunaton

      Turskaa inkiväärin ja soijan kanssa

    • 18.02.201300:00
      Kevyt

      Koketorsk - turskaa norjalaiseen tapaan

    • 18.02.201300:00
      Pääruoat

      Kokonaista turskaa persiljakastikkeessa

    • 18.02.201300:00
      Gluteeniton

      Keitetty turskanselkä, katkarapuja ja tilliä