Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kolmenlaiset koristelukeksit: Lauran riikinkukko sulkineen

Julkaistu 23.11.2017 07:15

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman kolmannen kauden yhdeksännessä jaksossa leivottiin erilaisia keksejä. Tässä Lauran herkulliset versiot!

Keksitaikina

  • 1 dl sokeria
  • 50 voita
  • 1 kananmunan keltuainen
  • 1 rkl kuohukermaa (+1 rkl myöhemmin taikinan notkistamiseen)
  • 0,5 tl vaniljasokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 tl leivinjauhetta

taikinoiden maustamiseen

  • 0,5 tl manteliaromia
  • 0,5 tl sitruunan kuorta
  • 0,5 tl sitruunan mehua
  • 0,5 tl kanelia
  • sinistä ja keltaista geelimäistä elintarvikeväriä

Pikeeri

  • 1 kananmunan valkuainen
  • 2,5-3 dl tomusokeria
  • pari tippaa sitruunan mehua
  • sinistä, keltaista, punaista ja mustaa geelimäistä elintarvikeväriä

Valmistusohje

Keksien valmistus

Vaaleat keksit
Kaaviloi taikina 3-5 mm paksuiseksi levyksi. Leikkaa levystä vapaalla kädellä pisaran mallisia, n. 11 cm pitkiä keksejä 8 kpl ja yksi n. 10 cm korkea soikio. Laita leivinpaperoidulle pellille.

Ota pyöreällä, halkaisijaltaan n. 10 mm leveällä muotilla (esim. tylla) viisi pyöreätä palaa sivuun.


Vihreät keksit, intarsiakoristelu

Kaaviloi vihreä taikina 3-5 mm paksuiseksi levyksi. Leikkaa levystä vapaalla kädellä pisaran mallisia, n. 7 cm pitkiä keksejä 5 kpl. Leikkaa keksien sisältä pois pienempi, n. 4 cm pitkä pisara.

Kaaviloi myös sininen taikina. Leikkaa viisi noin 4 cm pitkää pisaraa ja ujuta ne vihreiden keksien sisälle. Ota pyöreällä, halkaisijaltaan n. 10 mm leveällä muotilla (esim. tylla) sinisistä osista ympyrä pois. Täytä ympyrä vaaleasta taikinasta otetuilla ympyröillä. Siirrä keksit pellille.

Siniset keksit, sabloonakoristelu

Ota ylijäänyttä vihreää taikinaa. Notkista se kermatilkalla. Leikkaa sinisestä taikinalevystä vapaalla kädellä pisaran mallisia, n. 9 cm pitkiä keksejä 6 kpl.

Valmista sulkakuvioinen sabloona esim. reunakalvosta leikkaamalla. Aseta sabloona keksin päälle. Levitä notkistettua vihreää taikinaa pienellä palettiveitsellä sabloonan päältä. Poista sabloona. Koristele kaikki siniset keksit. Siirrä keksit pellille.

Paista pikkuleipiä n. 5 minuuttia 200 asteessa, kunnes vaaleat keksit ovat saanet hieman väriä. Anna keksien jäähtyä.

Vaaleiden keksien koristelu

Leikkaa pikeeripussien kulmiin pienet reiät. Piirrä pikeerillä soikeaan keksiin riikinkukon pää ja vartalo, mukaile värityksessä riikinkukon oikeaa väritystä.

Pursota sulkakeksien leveään päähän sisäkkäiset renkaat beigellä, turkoosilla ja sinisellä pikeerillä. Pursota vihreällä pikeerillä pieniä vierekkäisiä kaaria renkaiden alle. ”Pyyhi” kaarista pienellä siveltimellä sulkakuviota keksin terävää päätä kohti. Kaaririvejä mahtuu keksiin allekkain n. 4-5.

Esillepano

Aseta soikea keksi ylimmäiseksi. Aseta intarsiakeksit soikean keksi alapuolelle säteittäin riviksi. Sabloonakoristellut keksit tulevat seuraaviksi, ja viimeiseksi asetellaan säteittäin riviksi pikeerikoristellut keksit.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Vaaleanpunaiset unelmakuppikakut, NannetteKoko Suomi leipoo: Muumilaakson pahikset, SamiKoko Suomi leipoo: Muumien juhlapäivä - keksipalapeli, Laura Koko Suomi leipoo: KoristesämpylätKoko Suomi leipoo: Kanagawan suuri keksi – houjicha- ja sitruunakeksiaaltoKolmenlaiset koristelukeksit: Mallan miljonäärikeksit
Koko Suomi leipoo -reseptitPikkuleivätLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti