Tästä jälkiruoasta tulee kaikkein maukkainta, jos käytät kiinteitä, happamia omenoita.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 4 omenaa
- ¾ dl raakaruokosokeria
- 2 maustemittaa jauhettua kanelia
- 50 g voita
Tarjoiluun
- vaniljakastiketta
- tomusokeria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuori omenat ja poista siemenkodat. Aseta omenat seisomaan uuninkestävään vuokaan. Ripottele päälle sokeri ja kaneli. Laita jokaiselle omenalle voinokare.
2. Kypsennä uunissa n. 10 minuuttia.
3. Ripottele päälle tomusokeria ja tarjoile vaniljakastikkeen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.