Kokonaisena paistettuja omenoita vaniljakastikkeella
Julkaistu
Tästä jälkiruoasta tulee kaikkein maukkainta, jos käytät kiinteitä, happamia omenoita.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 4 omenaa
- ¾ dl raakaruokosokeria
- 2 maustemittaa jauhettua kanelia
- 50 g voita
Tarjoiluun
- vaniljakastiketta
- tomusokeria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuori omenat ja poista siemenkodat. Aseta omenat seisomaan uuninkestävään vuokaan. Ripottele päälle sokeri ja kaneli. Laita jokaiselle omenalle voinokare.
2. Kypsennä uunissa n. 10 minuuttia.
3. Ripottele päälle tomusokeria ja tarjoile vaniljakastikkeen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Meksikolainen papukeitto
-
Kapen helppo kurpitsapasta
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka