Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Vintage wedding! Harrietin resepti

MTV Oy / Saku Tiainen
Julkaistu 30.01.2024 15:36

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -sarjan kauden finaalijaksossa tehtin vintage-kakkuja.

Suklaakakkupohja

  • 150 g voita
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 dl vettä
  • 3 dl maitoa
  • 2 kpl kananmunaa
  • 6 dl erikoisvehnäjauhoja
  • 2 dl kaakaojauhetta
  • 2 tl ruokasoodaa
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 5 dl sokeria, erikoishieno
  • Vadelmamousse
  • 16 kpl liivatelehteä
  • 8 dl vispikermaa
  • 400 g tuorejuustoa, Philadelphia
  • 4 dl tomusokeria
  • 7 dl vadelmasosetta
  • 400 g vadelmia, kotimainen (tuore tai pakaste)
  • Rubysuklaakuorrute
  • 400 g rubysuklaata, hippu
  • 600 g tuorejuustoa, Philadelphia
  • 300 g voita, huoneenlämp.
  • 4 dl tomusokeria
  • Pastaväri, pinkki
  • Marenkivoikreemi
  • 500 g voita, huoneenlämpöinen
  • 290 g (noin 8 kpl) kananmunanvalkuaista
  • 4 dl sokeria
  • 3 tl vaniljasokeria
  • 2 kpl (noin 6 tl mehua) sitruunaa, luomu
  • Pinkkiä pastaväriä
  • Lime green pastaväriä
  • Lemon pastaväriä
  • Koristemarengit
  • 70 g kananmunanvalkuaista
  • 150 g tomusokeria
  • 1 tl sitruunamehua
  • Musta elintarviketussi
  • Cocktailtikku

Valmistusohje

SUKLAAKAKKUPOHJA: Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen, kiertoilma. Yhdistä kulhossa vehnäjauhot, kaakaojauhe, ruokasooda, leivinjauhe ja sokeri. Sulata voi. Lisää vaniljasokeri, vesi, maito ja kananmunat, sekoita. Lisää jauheseos siivilän läpi muutamassa erässä. Sekoita tasaiseksi varovaisesti. Kaada taikina kolmeen  15 cm:n kakkuvuokaan ja kolmeen  26 cm:n vuokaan. Paista erissä 20–30 minuuttia kunnes kypsät.

VADELMAMOUSSE: Liuota liivatelehdet kylmässä vedessä. Vatkaa kerma vaahdoksi. Notkista tuorejuusto ja sekoita mukaan tomusokeri. Sekoita puolet vadelmasoseesta mukaan. Kuumenna vajaa puolet vadelmasoseesta kuumaksi, liuota liivatelehdet siihen. Yhdistä tuorejuustoseokseen. Käännä lopuksi kermavaahto varovaisesti mukaan tuorejuustoseokseen. Siirrä jääkaappiin odottamaan.

RUBYSUKLAAKUORRUTE: Sulata suklaa mikrossa. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Vatkaa tuorejuusto ja voi, vatkaa mukaan huoneenlämpöinen suklaa. Lisää muutama tippa väriä. Käännä varovaisesti tomusokeri mukaan. Laita osa pursotuspussiin, jossa iso pyöreä tylla.

KOKOAMINEN: Tarkista, että kakkupohjat ovat suunnilleen samankokoiset. Leikkaa pois epätasaisuudet. Aseta  26 cm:n kakkupohja 27 cm:n kakkupahville, sekä  15 cm:n kakkupohja ohuelle 15 cm:n kakkupahville. Aseta reunakalvo molempien ympäri, kiinnitä maalarinteipillä. Pursota rengas rubysuklaakuorrutetta kakkupohjien reunoille. Levitä molemmille pohjille vadelmamoussea tasaisesti, aseta tuoreita vadelmia mousseen. Laita toiset kakkupohjat päälle, toista kuorruterenkaalla, vadelmamoussella ja tuoreilla vadelmilla. Laita kolmannet kakkupohjat päälle ja laita kakut kylmään. 

MARENKIVOIKREEMI: Leikkaa voi pieniksi kuutioiksi. Valmistele vesihaude liedellä. Sekoita valkuaisia ja sokeria yhteen vesihauteessa metallikulhossa. Vatkaa lempeästi, kunnes seos on 65–70 astetta lämmin ja sokerikiteet ovat sulaneet. Siirrä seos yleiskoneeseen, vatkaa keskiteholla, kunnes marenki on jäähtynyt paksuksi ja kiiltäväksi. Lisää voita pieninä kuutioina koko ajan vatkaten. Edeltävän voikuution tulee olla
täysin sekoittunut marengin joukkoon ennen uuden kuution lisäämistä. Jatka sitten vatkaamista kovalla teholla 2–3 minuuttia niin, että kreemistä tulee tasainen. Lisää sitruunamehu, teelusikallinen kerrallaan, koko ajan vatkaten. Jaa kreemi pienempiin kulhoihin ja värjää pastaväreillä. Laita pursotuspusseihin, joissa yhdistäjät ja eri tyllat:
o Vaaleanpunainen kreemi pursotetaan esim. tähtityllalla (wilton 32) ja pyöreällä tyllalla (wilton 3).
o Keltainen kreemi pienemmällä tähtityllalla (wilton 21).
o Vihreä kreemi lehtityllalla (städter 68) ja tähtityllalla (wilton 18).

KORISTEMARENGIT: Lämmitä uuni 130 asteeseen, kiertoilma. Valmistele kaksi peltiä leivinpaperilla. Valmistele vesihaude liedellä. Sekoita kaikki ainekset vesihauteessa metallikulhossa. Vatkaa lempeästi, kunnes seos on 60 astetta lämmin ja sokerikiteet ovat sulaneet. Siirrä seos yleiskoneeseen, vatkaa keskitasolla, kunnes marenki on jäähtynyt paksuksi ja kiiltäväksi. Siirrä marenki pursotuspussiin, jossa yhdistäjä ja pieni pyöreä tylla. 
o Pursota käänteinen S, eli joutsenen vartalo. Vaihda tähtityllaan ja pursota joutsensulat. Tee monta.
o Pursota riemukaari, kaarevia muotoja, ruohoa. Työnnä cocktailtikkuja pohjiin. Käytä useita eri tylloja. Tee ekstraa.
Paista 130 asteessa 5 minuuttia. Madalla lämpötila 80 asteeseen, paista 45 minuuttia. Piirrä joutsenille ripset.

KORISTELU: Poista kakuista reunakalvot ja siisti kakkujen pinta palettiveitsellä. Laita isompi kakku tarjoiluvadille. Pursota rubysuklaakuorrute kauttaaltaan ja siisti raapalla. (Anna jähmettyä kylmässä hetki, jos aikaa, pursota sitten toinen kierros). Laita isomman kakun keskelle tukikepit. Aseta pienempi kakku isomman kakun päälle. Varaa tähän paljon aikaa: eli pursotuksiin. Muutama vinkki: 
o Suoria ketjuja tähtityllalla, niin että pursotuksen aloituskohta jää piiloon.
o Tähtityllalla ketjuja, joissa pieniä kierteitä vasempaan ja oikeaan.
o Tähtityllalla ruusukkeita.
o Pyöreällä tyllalla pieni helmiä ja ruusukkeisiin yksityiskohtia.
o Lehtityllalla röyhelöitä.
Laita riemukaari ylimmälle kakulle, muutama marenkilehti ympärille. Muista myös kakun ”takapuoli”. Lisää kaksi marenkijoutsenta päälle. Laita loput joutsenet kiertämään isomman kakun reunat.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Kirpeän raikas Charlotte-kakku, Harrietin reseptiKoko Suomi leipoo: Ebban juustokakku, Harrietin reseptiKoko Suomi leipoo: Juhlien kuningatar -kakku, IirisKoko Suomi leipoo: TastyTravel -cake, KatiKoko Suomi leipoo: Överi vadelma-pistaasikakkuOi Maamme Suomi: Lauran fantasiakakku – Siintävät vaarat ja kirkkaiden järvien veet
Koko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti