Koko Suomi leipoo: Tekninen tehtävä – Kaurarieskaset
Koko Suomi leipoo -ohjelman kolmannen jakson tekninen tehtävä oli valmistaa kaurarieskasia. Näiden leipästen valmistamiseen menee noin tunti.
Ainekset
- piimä 400 g
- kaurahiutale 220 g
- hiiva 10 g
- suola 10 g
- vehnäjauho 120 g
- porkkana 150 g
- juustoraaste 50 g
- rypsiöljy 20 g
Viimeistelyyn
- Sulatettua voita
Valmistusohje
Sekoita hiiva ja kaurahiutale piimään. Anna vetäytyä noin 20 minuuttia.
Kuori ja raasta porkkana. Lisää loput raaka-aineet ja vaivaa löysähköksi taikinaksi.
Anna taikinan levätä jauhotetulla pöydällä leivinliinan alla.
Paloittele taikina 10 yhtä suureen palaan
Muotoile pyöreiksi rieskoiksi.
Laita rieskat leivinpaperin päälle pellille.
Pistele rieskoihin reikiä.
Paista 250 asteisessa uunissa, kunnes rieskat ovat rapean kypsiä.
Voitele rieskat heti paiston jälkeen voisulalla.
Laita kaikki valmistamasi rieskat tarjoiluastialle, leivinliinaa somisteena käyttäen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan