Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Tekninen tehtävä – Kaurarieskaset

Warner Bros. International Television Production Finland
Julkaistu 11.10.2017 20:05

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman kolmannen jakson tekninen tehtävä oli valmistaa kaurarieskasia. Näiden leipästen valmistamiseen menee noin tunti.

Ainekset

  • piimä 400 g
  • kaurahiutale 220 g
  • hiiva 10 g
  • suola 10 g
  • vehnäjauho 120 g
  • porkkana 150 g
  • juustoraaste 50 g
  • rypsiöljy 20 g

Viimeistelyyn

  • Sulatettua voita

Valmistusohje

Sekoita hiiva ja kaurahiutale piimään. Anna vetäytyä noin 20 minuuttia.

Kuori ja raasta porkkana. Lisää loput raaka-aineet ja vaivaa löysähköksi taikinaksi.

Anna taikinan levätä jauhotetulla pöydällä leivinliinan alla.

Paloittele taikina 10 yhtä suureen palaan

Muotoile pyöreiksi rieskoiksi.

Laita rieskat leivinpaperin päälle pellille.

Pistele rieskoihin reikiä.

Paista 250 asteisessa uunissa, kunnes rieskat ovat rapean kypsiä.

Voitele rieskat heti paiston jälkeen voisulalla.

Laita kaikki valmistamasi rieskat tarjoiluastialle, leivinliinaa somisteena käyttäen.               

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: PitaleipäKoko Suomi leipoo: Kolmen juuston hachapuriIlmavat teeleivätPeruna-purjorieskat ja hiivaleipäMaalaistalon leipäNäkkileipä
Koko Suomi leipoo -reseptitLeipäLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti