Koko Suomi leipoo: Tekninen tehtävä – Hedelmäinen britakakku

Koko Suomi leipoo britakakku
Warner Bros

Koko Suomi leipoo -ohjelman kolmannen kauden kahdeksannessa jaksossa teknisenä tehtävänä oli valmistaa klassikkoleivonnainen, britakakku hedelmäisellä twistillä.

Ainekset

  • voi 125 g
  • sokeri 85 g
  • vaniljasokeri 1 tl
  • keltuainen 2 kpl
  • leivinjauhe 2 tl
  • vehnäjauho 100 g
  • maito 100 g
  • Marenki
  • kananmunan valkuaiset 2 kpl
  • sokeria 130 g
  • mantelilastuja

Täytteeksi (ja halutessasi koristeeksi) on varattu seuraavia raaka-aineita

  • vispikermaa
  • maustettu vaniljarahka
  • säilykepersikka
  • säilykeaprikoosi
  • säilykemandariini
  • syöntituore mango
  • tuore minttu

Valmistusohje

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää keltuaiset vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne varovasti massaan vuorotellen maidon kanssa. Ja sekoita tasaiseksi massaksi.

Levitä massa suorakaiteeksi muotoiseksi (25 x 30 cm) leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

Vaahdota valkuaiset sokerin kanssa. Levitä marenki pohjamassan päälle. Ripottele pinnalle mantelilastuja.

Paista pohja 175 asteisessa uunissa kypsäksi.

Valmista täyte.

Leikkaa pohja kahteen yhtä suureen osaan.

Täytä ja koristele Britakakku haluamallasi tavalla annettuja raaka-aineita käyttäen.

Tarjoile Britakakku kokonaisena.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!