Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Tekninen tehtävä – Hedelmäinen britakakku

Warner Bros
Julkaistu 15.11.2017 20:00

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman kolmannen kauden kahdeksannessa jaksossa teknisenä tehtävänä oli valmistaa klassikkoleivonnainen, britakakku hedelmäisellä twistillä.

Ainekset

  • voi 125 g
  • sokeri 85 g
  • vaniljasokeri 1 tl
  • keltuainen 2 kpl
  • leivinjauhe 2 tl
  • vehnäjauho 100 g
  • maito 100 g
  • Marenki
  • kananmunan valkuaiset 2 kpl
  • sokeria 130 g
  • mantelilastuja

Täytteeksi (ja halutessasi koristeeksi) on varattu seuraavia raaka-aineita

  • vispikermaa
  • maustettu vaniljarahka
  • säilykepersikka
  • säilykeaprikoosi
  • säilykemandariini
  • syöntituore mango
  • tuore minttu

Valmistusohje

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää keltuaiset vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne varovasti massaan vuorotellen maidon kanssa. Ja sekoita tasaiseksi massaksi.

Levitä massa suorakaiteeksi muotoiseksi (25 x 30 cm) leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

Vaahdota valkuaiset sokerin kanssa. Levitä marenki pohjamassan päälle. Ripottele pinnalle mantelilastuja.

Paista pohja 175 asteisessa uunissa kypsäksi.

Valmista täyte.

Leikkaa pohja kahteen yhtä suureen osaan.

Täytä ja koristele Britakakku haluamallasi tavalla annettuja raaka-aineita käyttäen.

Tarjoile Britakakku kokonaisena.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Trooppiset juustokakkuset, Janin reseptiKoko Suomi leipoo: Backbyn hätävarakakkuKoko Suomi leipoo: Rakkaus-britaKoko Suomi leipoo: PorkkanakakkuMansikka-marenkirullaIsänpäivän marenkiunelma
Koko Suomi leipoo -reseptitTäytekakkuLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti