Koko Suomi leipoo -ohjelman kolmannen kauden kahdeksannessa jaksossa teknisenä tehtävänä oli valmistaa klassikkoleivonnainen, britakakku hedelmäisellä twistillä.
Ainekset
- voi 125 g
- sokeri 85 g
- vaniljasokeri 1 tl
- keltuainen 2 kpl
- leivinjauhe 2 tl
- vehnäjauho 100 g
- maito 100 g
- Marenki
- kananmunan valkuaiset 2 kpl
- sokeria 130 g
- mantelilastuja
Täytteeksi (ja halutessasi koristeeksi) on varattu seuraavia raaka-aineita
- vispikermaa
- maustettu vaniljarahka
- säilykepersikka
- säilykeaprikoosi
- säilykemandariini
- syöntituore mango
- tuore minttu
Valmistusohje
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää keltuaiset vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne varovasti massaan vuorotellen maidon kanssa. Ja sekoita tasaiseksi massaksi.
Levitä massa suorakaiteeksi muotoiseksi (25 x 30 cm) leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Vaahdota valkuaiset sokerin kanssa. Levitä marenki pohjamassan päälle. Ripottele pinnalle mantelilastuja.
Paista pohja 175 asteisessa uunissa kypsäksi.
Valmista täyte.
Leikkaa pohja kahteen yhtä suureen osaan.
Täytä ja koristele Britakakku haluamallasi tavalla annettuja raaka-aineita käyttäen.
Tarjoile Britakakku kokonaisena.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.