Koko Suomi leipoo: Tekninen tehtävä – Hedelmäinen britakakku
Koko Suomi leipoo -ohjelman kolmannen kauden kahdeksannessa jaksossa teknisenä tehtävänä oli valmistaa klassikkoleivonnainen, britakakku hedelmäisellä twistillä.
Ainekset
- voi 125 g
- sokeri 85 g
- vaniljasokeri 1 tl
- keltuainen 2 kpl
- leivinjauhe 2 tl
- vehnäjauho 100 g
- maito 100 g
- Marenki
- kananmunan valkuaiset 2 kpl
- sokeria 130 g
- mantelilastuja
Täytteeksi (ja halutessasi koristeeksi) on varattu seuraavia raaka-aineita
- vispikermaa
- maustettu vaniljarahka
- säilykepersikka
- säilykeaprikoosi
- säilykemandariini
- syöntituore mango
- tuore minttu
Valmistusohje
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää keltuaiset vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne varovasti massaan vuorotellen maidon kanssa. Ja sekoita tasaiseksi massaksi.
Levitä massa suorakaiteeksi muotoiseksi (25 x 30 cm) leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Vaahdota valkuaiset sokerin kanssa. Levitä marenki pohjamassan päälle. Ripottele pinnalle mantelilastuja.
Paista pohja 175 asteisessa uunissa kypsäksi.
Valmista täyte.
Leikkaa pohja kahteen yhtä suureen osaan.
Täytä ja koristele Britakakku haluamallasi tavalla annettuja raaka-aineita käyttäen.
Tarjoile Britakakku kokonaisena.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia