Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Suklaakäpykakku

Kirsikka Lyhteilä
Julkaistu 16.12.2019 20:30

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman kuudennessa jaksossa kilpailijat tuunaavat perinteisiä joululeivonnaisia uuteen uskoon.

Maitosuklaabrulee (250 g massaa/rengas)

  • Sokeri 57 g
  • Vanilja 2 g
  • Keltuainen 91 g
  • Vispikerma 330 g
  • Maitosuklaa 30 g
  • Vispikerma 36 g

Cremeux (150 g massaa/rengas)

  • Maito 83 g
  • Vispikerma 66 g
  • Keltuainen 33 g
  • Sokeri 33 g
  • Tumma suklaa 125 g (sulata)
  • Hasselpasta 53 g
  • Suola 2 g

Raksu pohjan päälle

  • kaakaopapu (cutteroitu)
  • feuilletine 50 g
  • voi 50 g (huoneenlämpöinen)
  • tumma suklaa 50 g (35 astetta)
  • vanilja 3 g

Suklaamousse

  • maito 60 g
  • vispikerma 60 g
  • keltuainen 38 g
  • sokeri 30 g
  • liivate 3 g
  • tumma suklaa 313 g (55 %)
  • vispikerma 513 g

Maitosuklaakiille

  • vispikerma 225 g
  • glukoosi 25 g
  • sokeri 20 g
  • maitosuklaa 225 g
  • liivate 4 g
  • voi 30 g

Valmistusohje

MAITOSUKLAABRULEE: Sekoita kerma, sokeri, keltuainen ja vanilja. Kiehauta kerma ja sekoita suklaan sekaan. Yhdistä seokset. Jaa rengasvuokiin. Paisto 85 astetta 20 minuuttia. Jäähdytä pakastamalla.


CREMEUX: Sulata suklaa. Sekoita keltuainen ja sokeri. Kuumenna kerma ja maito, lisää sokerikeltuaisseos ja kypsennä 82 asteiseksi. Sekoita suklaa joukkoon. Lisää suola ja hasselpasta. Jaa massa rengasvuokiin. Pakasta.

RAKSU POHJAN PÄÄLLE: Sulata suklaa (35 astetta). Sekoita huoneenlämpöinen voi joukkoon. Lisää vanilja. Lisää cutteroitu kaakaopapu ja feuilletine.

SUKLAAMOUSSE: Sekoita sokeri ja keltuainen. Kuumenna maito ja kerma. Lisää sokerikeltuaisseos ja kypsennä (85 astetta). Lisää liotettu liivate. Kaada suklaan päälle ja sekoita. Sekoita lopuksi vaahdotettu kerma joukkoon.

MAITOSUKLAAKIILLE: Kiehauta kerma, sokeri, glukoosi. Lisää liotettu liivate ja kaada suklaan joukkoon. Sekoita. Lisää voi ja poraa sauvasekoittimella tasaiseksi. Käytä 29 asteisena.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Inkan Töräys kahvia Koko Suomi leipoo: OopperaleivosKoko Suomi leipoo: Kaiketon-kakkuKoko Suomi leipoo: Pandan cakeKoko Suomi leipoo: Riitan joulukakkuKoko Suomi leipoo: Pläjäys lapsuutta – kinuski-kauramuffinssi
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti