Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Pandan cake

Sonja Lah aht
Julkaistu 13.01.2020 20:30

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman viidennen kauden kymmenennessä jaksossa teknisenä tehtävänä kilpailijoiden tuli valmistaa Pandan cake.

Kakku

  • kananmunan keltuainen 6 kpl
  • sokeri 25 g
  • kookoskerma 120 g
  • kookosöljy 70 g
  • hieno vehnäjauho 120 g
  • pandan lehtiuute 20 - 50 g
  • kananmunan valkuainen 6 kpl
  • sokeri 75 g
  • etikka ½ tl
  • suola ½ tl

Kookoskuorrute

  • kookoskermaa n. 40 g
  • sokeria 30 g
  • kookoshiutaleita 25 g
  • voita 40 g

Koristeet

  • pähkinäiset matchakookospallot
  • kookoshiutale

Pähkinäiset matchakookospallot

  • maustamaton tuorejuusto 50 g
  • tomusokeri 50 g
  • maapähkinävoi 50 g
  • voi 20 g
  • hasselpähkinärouhe 50 g
  • matcha

Tarjoiluun

  • sabayonkastike ja eksoottisia hedelmiä

Saboyon

  • kananmuna keltuaisia 60 g
  • sokeria 100 g
  • valkoviiniä 100 g
  • eksoottisia hedelmiä

Valmistusohje

VALMISTUSAIKA:  1 tunti 15 minuuttia

TARJOILUASTIA: Sarpaneva Steel teräsvati 32 cm

+ sabayon ja hedelmät erilliseen kulhoon

VALMISTETTAVA MÄÄRÄ: 10 hlöä/1 kakku

KAKKU: Sekoita kookoskerma ja pandan. Vaahdota keltuaiset ja sokeri. Sekoita joukkoon kookosöljy ja jauhot. Vaahdota valkuaiset ja sokeri. Lisää joukkoon etikka ja suola. Yhdistä seokset. Kaada 18 cm irtopohjavuokaan. Vuoraa irtopohjavuoka ulkopuolelta foliolla. Paista kakkua vesihauteessa 170 asteessa 15 minuuttia. Laske lämpötila 150 asteeseen ja paista vielä vähintään 30 minuuttia. Anna kakun olla hetki vuoassa ja kumoa tarjoilualustalle.

KOOKOSKUORRUTE: Sekoita ainekset kattilassa. Keitä kuorrutteeksi.

PÄHKINÄISET MATCHAKOOKOSPALLOT: Sekoita tomusokeri, pehmeä voi ja tuorejuusto. Lisää matcha, maapähkinävoi ja hasselpähkinärouhe. Jäädytä massa. Pyörittele palloiksi ja kuorruta kookoshiutaleilla. Viimeistele Pandan cake kookoskuorrutteella ja matchakookospalloilla.

SABOYON: Sekoita keltuaiset ja sokeri vispilällä. Lisää valkoviini. Valmista sabayon vesihauteessa. Jäähdytä (sekoita koko ajan). Pilko hedelmät ja kaada sabayonkastike niiden päälle. Tarjoa Sabayon erillisessä astiassa.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Valkosuklaa-jogurttivaahto, Iinan reseptiKoko Suomi leipoo: Röylän rouvan reilun suklaapatukkaKoko Suomi leipoo: SavariinileivosKoko Suomi leipoo: Vadelmainen turkinpippurikakkuKoko Suomi leipoo: Rustiikit tuulihatutKoko Suomi leipoo: Riitan kesäinen valumakakku
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti