Koko Suomi leipoo: Sitruunatartaletti
Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännen kauden seitsemännen jakson tekniikkatehtävässä kilpailijat leipoivat sitruunatartaletit. Ohjeen tartaletti valmistetaan isompaan tartalettivuokaan.
Muromassa (pohja)
- 120 g voi
- 90 g sokeri
- 50 g kananmuna
- 220 g vehnäjauho
Sitruunatäyte
- 200 g sokeri
- 60 g vehnäjauho
- 280 g vettä
- n. 170 g sitruunamehua
- 8 kpl keltuainen
- sitruunan kuori raaste
- nokare voi (suolaton)
Valmistusohje
1. Sekoita kaikki pohjan raaka-aineet. Laita taikina hetkeksi kylmään.
2. Kaulitse taikina tartalettivuokaan.
3. Pidä taikinaa kylmässä vähintään 20 minuuttia. Pistele pohjaan reikiä.
4. Paista pohja kypsäksi.
5. Valmista sitruunatäyte keittämällä. Lisää lopuksi voi nokare. Levitä täyte pohjan päälle.
6. Vatkaa valkuaiset. Valmista italialainen marenki. Pursota italialainen marenki sitruunatäytteen päälle. Polta marenki kaasupolttimella.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa