Koko Suomi leipoo: Sitruunatartaletti

KSL: Jakso 7. Tekninen tehtävä Sitruunatartaletti
Warner Bros. International Television Production Finland

Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännen kauden seitsemännen jakson tekniikkatehtävässä kilpailijat leipoivat sitruunatartaletit. Ohjeen tartaletti valmistetaan isompaan tartalettivuokaan.

Muromassa (pohja)

  • 120 g voi
  • 90 g sokeri
  • 50 g kananmuna
  • 220 g vehnäjauho

Sitruunatäyte

  • 200 g sokeri
  • 60 g vehnäjauho
  • 280 g vettä
  • n. 170 g sitruunamehua
  • 8 kpl keltuainen
  • sitruunan kuori raaste
  • nokare voi (suolaton)

Valmistusohje

1. Sekoita kaikki pohjan raaka-aineet. Laita taikina hetkeksi kylmään.

2. Kaulitse taikina tartalettivuokaan.

3. Pidä taikinaa kylmässä vähintään 20 minuuttia. Pistele pohjaan reikiä.

4. Paista pohja kypsäksi.

5. Valmista sitruunatäyte keittämällä. Lisää lopuksi voi nokare. Levitä täyte pohjan päälle.

6. Vatkaa valkuaiset. Valmista italialainen marenki. Pursota italialainen marenki sitruunatäytteen päälle. Polta marenki kaasupolttimella.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!