Mainos
Mainos

Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännen kauden seitsemännen jakson tekniikkatehtävässä kilpailijat leipoivat sitruunatartaletit. Ohjeen tartaletti valmistetaan isompaan tartalettivuokaan.

Muromassa (pohja)

  • 120 g voi
  • 90 g sokeri
  • 50 g kananmuna
  • 220 g vehnäjauho

Sitruunatäyte

  • 200 g sokeri
  • 60 g vehnäjauho
  • 280 g vettä
  • n. 170 g sitruunamehua
  • 8 kpl keltuainen
  • sitruunan kuori raaste
  • nokare voi (suolaton)

Valmistusohje

1. Sekoita kaikki pohjan raaka-aineet. Laita taikina hetkeksi kylmään.

2. Kaulitse taikina tartalettivuokaan.

3. Pidä taikinaa kylmässä vähintään 20 minuuttia. Pistele pohjaan reikiä.

4. Paista pohja kypsäksi.

5. Valmista sitruunatäyte keittämällä. Lisää lopuksi voi nokare. Levitä täyte pohjan päälle.

6. Vatkaa valkuaiset. Valmista italialainen marenki. Pursota italialainen marenki sitruunatäytteen päälle. Polta marenki kaasupolttimella.

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja