Koko Suomi leipoo: Sitruunatartaletti
Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännen kauden seitsemännen jakson tekniikkatehtävässä kilpailijat leipoivat sitruunatartaletit. Ohjeen tartaletti valmistetaan isompaan tartalettivuokaan.
Muromassa (pohja)
- 120 g voi
- 90 g sokeri
- 50 g kananmuna
- 220 g vehnäjauho
Sitruunatäyte
- 200 g sokeri
- 60 g vehnäjauho
- 280 g vettä
- n. 170 g sitruunamehua
- 8 kpl keltuainen
- sitruunan kuori raaste
- nokare voi (suolaton)
Valmistusohje
1. Sekoita kaikki pohjan raaka-aineet. Laita taikina hetkeksi kylmään.
2. Kaulitse taikina tartalettivuokaan.
3. Pidä taikinaa kylmässä vähintään 20 minuuttia. Pistele pohjaan reikiä.
4. Paista pohja kypsäksi.
5. Valmista sitruunatäyte keittämällä. Lisää lopuksi voi nokare. Levitä täyte pohjan päälle.
6. Vatkaa valkuaiset. Valmista italialainen marenki. Pursota italialainen marenki sitruunatäytteen päälle. Polta marenki kaasupolttimella.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Meksikolainen papukeitto
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Harri Syrjäsen inkiväärishotti