Mainos

Koko Suomi leipoo: Sarin sininen viettelys

Koko_Suomi_leipoo_S7_eps11_9965
MTV Oy/ Miira Ojanen

Koko Suomi leipoo joulun -ohjelman ensimmäisessä jaksossa Sari loihti jouluisia herkkuja.

Perustaikina

  • 250 g margariinia
  • 2 dl sokeria
  • 1 kananmuna

Pikeeri

  • 1 dl valkuaista
  • 6 dl tomusokeria (tai enemmän, riippuen halutusta pikeerin koostumuksesta)
  • Elintarvikevärejä (punainen, sininen ja musta)

Koristeluun

  • Jouluisia/talvisia koristehelmiä, koristerakeita ja nonparelleja
  • hopeista koristepuuteria
  • Gold glitter sprayta

Sininen viettelys

  • 1/3 dl Valio kuohukermaa
  • 1 ½ dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
  • 1/3 tl leivinjauhetta
  • 1 ½ rkl piparkakkumaustetta
  • 3 rkl hienonnettua sinihomejuustomurua

Valmistusohje

PERUSTAIKINA: Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää kananmuna hyvin vatkaten. Jaa taikina kolmeen osaan. 

PIKEERI: Mittaa valkuaiset ja tomusokeri kulhoon. Sekoita sähkövatkaimella, kunnes seos on tasaista. Jaa pikeeri kolmeen eri kulhoon ja värjää ne eri väreillä (punainen, sininen ja musta). Huom! Pikeeriä kannattaa tehdä tupla-annos, jotta sitä on riittävästi jaettavaksi pursotinpusseihin.

SININEN VIETTELYS: Sekoita kuivat aineet ja sinihomejuustomuru keskenään, lisää ne sitten kerman kanssa vuorotellen perustaikinan kolmannekseen. Pursota taikina kransseiksi leivinpaperille, halkaisija noin 4 cm. Pursota ensin yhtenäinen kiekko ja tee siihen päälle yksittäisiä pienempiä pursotuksia.

Paista kypsäksi 200-asteisessa uunissa, 8-10 minuuttia. Paista riittävästi, jotta pikkuleivästä tulee riittävän napakka kestääkseen ripustuksen. Anna jäähtyä.

Tee siniseksi värjätyllä pikeerillä koukeroita ja valkoisella pieniä pisteitä. Laita somisteeksi koristehelmiä. Kiinnitä kranssiin hopeinen ripustusnauha.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!