Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Sarin sininen viettelys

MTV Oy/ Miira Ojanen
Julkaistu 29.11.2021 20:30

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo joulun -ohjelman ensimmäisessä jaksossa Sari loihti jouluisia herkkuja.

Perustaikina

  • 250 g margariinia
  • 2 dl sokeria
  • 1 kananmuna

Pikeeri

  • 1 dl valkuaista
  • 6 dl tomusokeria (tai enemmän, riippuen halutusta pikeerin koostumuksesta)
  • Elintarvikevärejä (punainen, sininen ja musta)

Koristeluun

  • Jouluisia/talvisia koristehelmiä, koristerakeita ja nonparelleja
  • hopeista koristepuuteria
  • Gold glitter sprayta

Sininen viettelys

  • 1/3 dl Valio kuohukermaa
  • 1 ½ dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
  • 1/3 tl leivinjauhetta
  • 1 ½ rkl piparkakkumaustetta
  • 3 rkl hienonnettua sinihomejuustomurua

Valmistusohje

PERUSTAIKINA: Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää kananmuna hyvin vatkaten. Jaa taikina kolmeen osaan. 

PIKEERI: Mittaa valkuaiset ja tomusokeri kulhoon. Sekoita sähkövatkaimella, kunnes seos on tasaista. Jaa pikeeri kolmeen eri kulhoon ja värjää ne eri väreillä (punainen, sininen ja musta). Huom! Pikeeriä kannattaa tehdä tupla-annos, jotta sitä on riittävästi jaettavaksi pursotinpusseihin.

SININEN VIETTELYS: Sekoita kuivat aineet ja sinihomejuustomuru keskenään, lisää ne sitten kerman kanssa vuorotellen perustaikinan kolmannekseen. Pursota taikina kransseiksi leivinpaperille, halkaisija noin 4 cm. Pursota ensin yhtenäinen kiekko ja tee siihen päälle yksittäisiä pienempiä pursotuksia.

Paista kypsäksi 200-asteisessa uunissa, 8-10 minuuttia. Paista riittävästi, jotta pikkuleivästä tulee riittävän napakka kestääkseen ripustuksen. Anna jäähtyä.

Tee siniseksi värjätyllä pikeerillä koukeroita ja valkoisella pieniä pisteitä. Laita somisteeksi koristehelmiä. Kiinnitä kranssiin hopeinen ripustusnauha.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Maijan piparkakkupaljuKoko Suomi leipoo: Sarin konjakkikoritKoko Suomi leipoo: Sarin enkelikiiltsutKoko Suomi leipoo: Jukan suklaiset piparitKoko Suomi leipoo: Eiffel-torniKolmenlaiset koristelukeksit: Jaanan "Ruusun aika"
Koko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti