Koko Suomi leipoo: Sannan valkosuklaalimekonvehdit
Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännen kauden kuudennen jakson taitotehtävässä Sanna leipoi Baileys-täytteisiä sekä valkosuklaa-limekonvehteja.
Baileys-konvehdin täyte
- 150g tummaa suklaata
- 0,5dl Baileys-kermalikööriä
- 0,5 dl kuohokermaa
Baileys-konvehdin kuorruttamiseen
- 200g maitosuklaata
Koristeluun
- 100g valkosuklaata
- Kultahippu strösseleitä
Valkosuklaa-limekonvehtien täyte
- 100g valkosuklaata
- 50g pistaasi pähkinöitä
- 2 limen kuori raaste
- ¼ dl kermaa
Valkosuklaa-limekonvehtien kuorrutus
- 100g valkosuklaata
Koristeluun
- pistaasipähkinä rouhetta
Valmistusohje
1. Aloita Baileys-konvehtien täytteen teolla. Rouhi suklaa. Mittaa kattilaan likööri ja kuohukerma. Kuumenna seos juuri ja juuri kiehumispisteeseen, mutta älä anna kiehua. Nosta kattila pois liedeltä ja lisää joukkoon rouhittu suklaa. Sekoita kunnes suklaa sulanut ja seos tasaista. Anna jäähtyä hetki kattilassa tai kylmässä vesihauteessa ja siirrä sen jälkeen pakastimeen jähmettymään. noin 45-60 min.
2. Valmista valkosuklaa-lime täyte. Paahda pähkinöitä 150 astetta n. 10 min. ruohi pähkinät veitsellä pieneksi rouheeksi. Kuumenna kerma kattilassa ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa. sekoita kunnes suklaa täysin ja seos tasaista. Lisää joukkoon raastetut limen kuoret ja rouhitut pistaasi pähkinä, jätä pähkinärouheesta osa koristeluun. Laita seos jääkappiin hyytymään.
3. Valmistele tällä välin kuorruttamisen suklaat temperointia varten. Pieni maitosuklaa ja valkosuklaa omiin kuppeihin. Palastele palat suurinpiirtein saman kokoisiksi.
4. Vuoraa leivinpaperilla alusta/ pelti, joka mahtuu jääkaappiin tai pakastimeen.
5. Pyörittele jähmettyneestä täytteistä saman kokoisia palloja. Laita täytepallot kylmään.
6. Temperoi kuorruttamiseen tarvittava suklaat. Laita leivinpaperin päälle suklaa pisaratn. 5cm välein, mihin lasketaan kuorrutetut konvehdit. Ota pallot kylmästä ja ota avuksi pitkä esim.puinen varrastikku, ja upota täytepallo siiheen. Kasta pallo suklaaseen, Valuta ylimääräinen suklaa pois ja siirrä leivinpaperin päälle.
7. Temperoi valkoinen koristelu suklaa. Koristele bailyskonvehdit valkosuklaa raidoilla ja kultaisilla hipuilla. Koristele valkosuklaa-lime konvehdit pistaasi rouheella.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut