Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Sannan valkosuklaalimekonvehdit

Warner Bros. International Television Production Finland
Julkaistu 17.12.2018 20:56

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännen kauden kuudennen jakson taitotehtävässä Sanna leipoi Baileys-täytteisiä sekä valkosuklaa-limekonvehteja.

Baileys-konvehdin täyte

  • 150g tummaa suklaata
  • 0,5dl Baileys-kermalikööriä
  • 0,5 dl kuohokermaa

Baileys-konvehdin kuorruttamiseen

  • 200g maitosuklaata

Koristeluun

  • 100g valkosuklaata
  • Kultahippu strösseleitä

Valkosuklaa-limekonvehtien täyte

  • 100g valkosuklaata
  • 50g pistaasi pähkinöitä
  • 2 limen kuori raaste
  • ¼ dl kermaa

Valkosuklaa-limekonvehtien kuorrutus

  • 100g valkosuklaata

Koristeluun

  • pistaasipähkinä rouhetta

Valmistusohje

1. Aloita Baileys-konvehtien täytteen teolla. Rouhi suklaa. Mittaa kattilaan likööri ja kuohukerma. Kuumenna seos juuri ja juuri kiehumispisteeseen, mutta älä anna kiehua. Nosta kattila pois liedeltä ja lisää joukkoon rouhittu suklaa. Sekoita kunnes suklaa sulanut ja seos tasaista. Anna jäähtyä hetki kattilassa tai kylmässä vesihauteessa ja siirrä sen jälkeen pakastimeen jähmettymään. noin 45-60 min.

2. Valmista valkosuklaa-lime täyte. Paahda pähkinöitä 150 astetta n. 10 min. ruohi pähkinät veitsellä pieneksi rouheeksi. Kuumenna kerma kattilassa ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa. sekoita kunnes suklaa täysin ja seos tasaista. Lisää joukkoon raastetut limen kuoret ja rouhitut pistaasi pähkinä, jätä pähkinärouheesta osa koristeluun. Laita seos jääkappiin hyytymään.


3. Valmistele tällä välin kuorruttamisen suklaat temperointia varten. Pieni maitosuklaa ja valkosuklaa omiin kuppeihin. Palastele palat suurinpiirtein saman kokoisiksi.

4. Vuoraa leivinpaperilla alusta/ pelti, joka mahtuu jääkaappiin tai pakastimeen.

5. Pyörittele jähmettyneestä täytteistä saman kokoisia palloja. Laita täytepallot kylmään.

6. Temperoi kuorruttamiseen tarvittava suklaat. Laita leivinpaperin päälle suklaa pisaratn. 5cm välein, mihin lasketaan kuorrutetut konvehdit. Ota pallot kylmästä ja ota avuksi pitkä esim.puinen varrastikku, ja upota täytepallo siiheen. Kasta pallo suklaaseen, Valuta ylimääräinen suklaa pois ja siirrä leivinpaperin päälle.

7. Temperoi valkoinen koristelu suklaa. Koristele bailyskonvehdit valkosuklaa raidoilla ja kultaisilla hipuilla. Koristele valkosuklaa-lime konvehdit pistaasi rouheella. 

Lisää aiheesta:

Pistaasi-sitruunaleivoksetKoko Suomi leipoo: Super suklaista – kahden suklaan juustokakkusetKoko Suomi leipoo: Valkosuklainen Mustikka-Passion -kakkuKoko Suomi leipoo: Tommin limoncello-tryffelitKoko Suomi leipoo: Petrin käsintehdyt suklaakonvehditKoko Suomi leipoo: Marin toffeepähkinä- ja marenkisuklaakonvehdit
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti