Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Sammaloitunut kivi, Iiris

MTV OY / Saku Tiainen
Julkaistu 21.09.2022 20:20

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -sarjan kauden toisessa jaksossa kisaajat kertoivat itsestään leivoksien kautta.

Keksitaikina

  • 40 g voita huoneenlämpöisenä
  • 40 g fariinisokeri
  • 40 g Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
  • 1-2 tippaa vihreä elintarvikeväri

Choux-leivos

  • 125 ml vettä
  • 60 g voita
  • 15 g tomusokeria
  • 75 g Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
  • 2 tl kaakaojauhe
  • 2 kpl kananmuna huoneenlämpöinen
  • 1 tippa musta elintarvikeväri
  • Täyte 1

Puolukkavaahto

  • 150 g puolukka (pakaste)
  • 3 rkl vettä
  • 0,25 dl hillo-marmeladisokeri
  • 1 dl kuohukerma
  • 100 g mascarpone
  • 1 rkl sokeri
  • Täyte 2

Suklaavaahto

  • 50 g tummaa suklaata
  • 1 dl kuohukerma
  • 50 g mascarpone

Valmistusohje

KEKSITAIKINA: Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon elintarvikeväri. Lisää jauhot ja sekoita. Pyörittele taikinasta käsin kiinteä pallo ja aseta kahden leivinpaperin väliin. Kauli taikina ohueksi n. 2 mm paksuiseksi levyksi. Laita pakastimeen.

CHOUXTAIKINA: Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Laita vesi, voi ja tomusokeri kattilaan. Lämmitä, kunnes voi on sulanut ja sokeri liuennut. Ota kattila pois liedeltä ja lisää vehnäjauhot kerralla. Sekoita voimakkaasti. Laita kattila takaisin liedelle ja sekoita taikinaa miedolla lämmöllä vielä 2-3 minuuttia. Siirrä taikina leivonta kulhoon jäähtymään n. 15 minuutiksi. Vatkaa munien rakenne rikki ja vatkaa sähkövatkaimella vähitellen taikinan joukkoon. Kun taikina on sekoittunut ja kiiltävää, siirrä pursotinpussiin jossa Ø 10mm pyöreä tylla. Pursota taikinasta leivinpaperin päälle 15 kpl, halkaisijaltaan noin 5 cm:n kekoja Jätä kohoamisvaraa. Ota keksitaikina pois pakastimesta ja paina pyöreällä muotilla taikinasta 3-5 cm:n kokoisia kiekkoja. Aseta keksitaikina kiekko varovasti taikinan päälle. Paista leivoksia 20-25 minuuttia. Anna jäähtyä ennen täyttämistä.

PUOLUKKAVAAHTO: Aloita valmistamalla puolukkahillo. Laita jäiset puolukat ja vesi kattilaan. Lämmitä kunnes puolukat ovat pehmentyneet.  Paseeraa puolukat siivilän läpi takaisin kattilaan ja lisää hillo-marmeladisokeri. Kuumenna seosta 2-3 minuuttia ja siirrä sivuun jäähtymään. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Lisää jäähtyneen puolukkahillon sekaan mascarpone ja vatkaa sekaisin. Yhdistä kermavaahto ja puolukka-mascarpone seos, laita pursotinpussiin

SUKLAAVAAHTO: Rouhi suklaa kulhoon. Lämmitä 1 dl kermaa kattilassa kiehuvan kuumaksi. Kaada kuuma kerma suklaarouheen päälle. Anna hetki olla ja sekoita sitten tasaiseksi. Laita jääkaappiin tai pakastimeen jäähtymään. Vatkaa kylmä suklaa-kermaseos vaahdoksi. Vatkaa sekaan mascarpone. Laita vaahto pursotinpussiin.

LEIVOSTEN TÄYTTÄMINEN: Tee jäähtyneen choux leivoksen sivuun reikä veitsellä. Pursota ensin suklaavaahtoa leivoksen pohjan päälle ja sen jälkeen puolukkavaahtoa. 

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Sweetcher-leivokset, KatiKoko Suomi leipoo: Kapteenien kiekkoleivos, LauraKoko Suomi leipoo: Näkötornileivokset, KatiKoko Suomi leipoo: Mariamin Ti amoKoko Suomi leipoo: Marin jouluinen lumituiskuKoko Suomi leipoo: Sitruuna-suklaakakku
Koko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti