Koko Suomi leipoo: Punajuurikakkua ja lakritsituorejuustoa
Koko Suomi leipoo -ohjelman seitsemännessä jaksossa teknisenä tehtävänä tehtiin punajuurikakku.
Kakku
- Punajuuri 300 g
- Vehnäjauho 200 g
- Kananmuna 170 g
- Fariinisokeri 100 g
- Sokeri 70 g
- Leivinjauhe 2 tl
- Kaakaojauhe ½ rkl
- Rosmariini 2 tl
- Vaniljasokeri 2 tl
- Voi 180 g
Täyte ja kuorrute; Lakritsitäyte
- Vesi 2 dl
- Lakuja 60 g
- Lakritsijauhe maun mukaan
- Tuorejuusto n. 300 g
- Sokeri
- Tomusokeria
- (Voi)
Koristeet
- Punajuuresta
Valmistusohje
OHJEET: Kuori ja raasta punajuuri. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vaahdota kananmuna ja sokerit. Sekoita kevyesti vaahtoon punajuuriraaste, kuivat aineet ja sulatettu voi. Kaada massa 20 cm irtopohjavuokaan.
Paista.
Pilko lakut pieniksi paloiksi. Sulata lakut veteen keittämällä. Lisää lakritsijauhetta maun mukaan. Valmista lakritsituorejuustotäyte käyttämällä valmistamaasi lakritsikastiketta, tuorejuustoa, tomusokeria (ja voita). Valmista punajuuresta haluamiasi (kakkuun sopivia) koristeita. Käytettävänäsi on; tuore punajuuri, sokeri, vesi, sitruuna, rypsiöljy, suola, ruokosokeri. Halkaise kakku kahteen osaan. Täytä kakku haluamallasi tavalla. Kuorruta ja koristele kakku haluamallasi tavalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Pannukakku – paras pannukakkuohje on tässä!
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Helppo kanaviillokki – nopea valmistaa, taatusti maistuvaa
-
Itse tehty Nutella eli suklaa-hasselpähkinälevite