Koko Suomi leipoo: Punajuurikakkua ja lakritsituorejuustoa

KOKO_SUOMI_LEIPOO_5_JAKSO_6_BEAUTYSHOTS_PUNAJUURIKAKKU_KUVA_ANNA_GREUS-5

Koko Suomi leipoo -ohjelman seitsemännessä jaksossa teknisenä tehtävänä tehtiin punajuurikakku.

Kakku

  • Punajuuri 300 g
  • Vehnäjauho 200 g
  • Kananmuna 170 g
  • Fariinisokeri 100 g
  • Sokeri 70 g
  • Leivinjauhe 2 tl
  • Kaakaojauhe ½ rkl
  • Rosmariini 2 tl
  • Vaniljasokeri 2 tl
  • Voi 180 g

Täyte ja kuorrute; Lakritsitäyte

  • Vesi 2 dl
  • Lakuja 60 g
  • Lakritsijauhe maun mukaan
  • Tuorejuusto n. 300 g
  • Sokeri
  • Tomusokeria
  • (Voi)

Koristeet

  • Punajuuresta

Valmistusohje

OHJEET: Kuori ja raasta punajuuri. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vaahdota kananmuna ja sokerit. Sekoita kevyesti vaahtoon punajuuriraaste, kuivat aineet ja sulatettu voi. Kaada massa 20 cm irtopohjavuokaan.

Paista.

Pilko lakut pieniksi paloiksi. Sulata lakut veteen keittämällä. Lisää lakritsijauhetta maun mukaan. Valmista lakritsituorejuustotäyte käyttämällä valmistamaasi lakritsikastiketta, tuorejuustoa, tomusokeria (ja voita). Valmista punajuuresta haluamiasi (kakkuun sopivia) koristeita. Käytettävänäsi on; tuore punajuuri, sokeri, vesi, sitruuna, rypsiöljy, suola, ruokosokeri. Halkaise kakku kahteen osaan. Täytä kakku haluamallasi tavalla. Kuorruta ja koristele kakku haluamallasi tavalla. 

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.