Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Punajuurikakkua ja lakritsituorejuustoa

Julkaistu 23.12.2019 20:00

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman seitsemännessä jaksossa teknisenä tehtävänä tehtiin punajuurikakku.

Kakku

  • Punajuuri 300 g
  • Vehnäjauho 200 g
  • Kananmuna 170 g
  • Fariinisokeri 100 g
  • Sokeri 70 g
  • Leivinjauhe 2 tl
  • Kaakaojauhe ½ rkl
  • Rosmariini 2 tl
  • Vaniljasokeri 2 tl
  • Voi 180 g

Täyte ja kuorrute; Lakritsitäyte

  • Vesi 2 dl
  • Lakuja 60 g
  • Lakritsijauhe maun mukaan
  • Tuorejuusto n. 300 g
  • Sokeri
  • Tomusokeria
  • (Voi)

Koristeet

  • Punajuuresta

Valmistusohje

OHJEET: Kuori ja raasta punajuuri. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vaahdota kananmuna ja sokerit. Sekoita kevyesti vaahtoon punajuuriraaste, kuivat aineet ja sulatettu voi. Kaada massa 20 cm irtopohjavuokaan.

Paista.

Pilko lakut pieniksi paloiksi. Sulata lakut veteen keittämällä. Lisää lakritsijauhetta maun mukaan. Valmista lakritsituorejuustotäyte käyttämällä valmistamaasi lakritsikastiketta, tuorejuustoa, tomusokeria (ja voita). Valmista punajuuresta haluamiasi (kakkuun sopivia) koristeita. Käytettävänäsi on; tuore punajuuri, sokeri, vesi, sitruuna, rypsiöljy, suola, ruokosokeri. Halkaise kakku kahteen osaan. Täytä kakku haluamallasi tavalla. Kuorruta ja koristele kakku haluamallasi tavalla. 


Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Punainen ruusu - juhlava punajuurikakkuKoko Suomi leipoo: TäytekeksitKoko Suomi leipoo: Lastenkutsujen marjainen väriyllätysKoko Suomi leipoo: Punajuurikakku ja lakritsituorejuustoaKoko Suomi leipoo: Muorin SuklaakakkuKoko Suomi leipoo: Porkkanakakku
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti