Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Punajuurikakku ja lakritsituorejuustoa

Kirsikka Lyhteilä
Julkaistu 16.12.2019 20:30

MTV LIFESTYLE

Kakku

  • punajuuri 300 g
  • Sunnuntai gluteeniton jauhoseos 200 g (kuvauksissa käytettiin Sunnuntai karkeaa vehnäjauhoa, mutta gluteeniton toimii tässä myös) 200 g
  • kananmuna 170 g
  • fariinisokeri 100 g
  • sokeri 70 g
  • leivinjauhe 2 tl
  • kaakaojauhe ½ rkl
  • rosmariini 2 tl
  • vaniljasokeri 2 tl
  • voi 180 g

Täyte ja kuorrute; Lakritsitäyte

  • vesi 2 dl
  • lakuja 60 g
  • lakritsijauhe maun mukaan
  • tuorejuusto n. 300 g
  • sokeri
  • tomusokeria
  • (voi)

Koristeet

  • punajuuresta

Valmistusohje

Leivonta-aika: 1 tunti 15 minuuttia
Tarjoiluastia: Sarpaneva Steel teräsvati 32 cm
Valmistettava määrä: 10 hlö/1 kakku

KAKKUPOHJA: Kuori ja raasta punajuuri. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vaahdota kananmuna ja sokerit. Sekoita kevyesti vaahtoon punajuuriraaste, kuivat aineet ja sulatettu voi. Kaada massa 20 cm irtopohjavuokaan. Paista.

LAKRITSITÄYTE: Pilko lakut pieniksi paloiksi. Sulata lakut veteen keittämällä. Lisää lakritsijauhetta maun mukaan. Valmista lakritsituorejuustotäyte käyttämällä valmistamaasi lakritsikastiketta, tuorejuustoa, tomusokeria (ja voita).

Koko Suomi leipoo -ohjelman viidennen kauden seitsemännessä jaksossa kilpailijoiden tuli valmistaa teknisenä tehtävänä oma versio punajuurikakusta ja lakritsituorejuustoa.


PUNAJUURIKORISTEET: Valmista punajuuresta haluamiasi (kakkuun sopivia) koristeita. Käytettävänäsi on; tuore punajuuri, sokeri, vesi, sitruuna, rypsiöljy, suola, ruokosokeri.

KAKUN VIIMEISTELY: Halkaise kakku kahteen osaan. Täytä kakku haluamallasi tavalla. Kuorruta ja koristele kakku haluamallasi tavalla.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Keksikakun täytetteet ja koristeet, Kirsikan reseptiKoko Suomi leipoo: Punainen ruusu - juhlava punajuurikakkuKoko Suomi leipoo: Backbyn hätävarakakkuKoko Suomi leipoo: Lastenkutsujen marjainen väriyllätysKoko Suomi leipoo: Punajuurikakkua ja lakritsituorejuustoaKoko Suomi leipoo: Porkkanakakku
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti