Mainos

Koko Suomi leipoo: Punajuurikakku ja lakritsituorejuustoa

Koko Suomi leipoo: Puolukkakakku ja lakritsituorejuustoa
Kirsikka Lyhteilä

Koko Suomi leipoo -ohjelman viidennen kauden seitsemännessä jaksossa kilpailijoiden tuli valmistaa teknisenä tehtävänä oma versio punajuurikakusta ja lakritsituorejuustoa.

Kakku

  • punajuuri 300 g
  • Sunnuntai gluteeniton jauhoseos 200 g (kuvauksissa käytettiin Sunnuntai karkeaa vehnäjauhoa, mutta gluteeniton toimii tässä myös) 200 g
  • kananmuna 170 g
  • fariinisokeri 100 g
  • sokeri 70 g
  • leivinjauhe 2 tl
  • kaakaojauhe ½ rkl
  • rosmariini 2 tl
  • vaniljasokeri 2 tl
  • voi 180 g

Täyte ja kuorrute; Lakritsitäyte

  • vesi 2 dl
  • lakuja 60 g
  • lakritsijauhe maun mukaan
  • tuorejuusto n. 300 g
  • sokeri
  • tomusokeria
  • (voi)

Koristeet

  • punajuuresta

Valmistusohje

Leivonta-aika: 1 tunti 15 minuuttia
Tarjoiluastia: Sarpaneva Steel teräsvati 32 cm
Valmistettava määrä: 10 hlö/1 kakku

KAKKUPOHJA: Kuori ja raasta punajuuri. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vaahdota kananmuna ja sokerit. Sekoita kevyesti vaahtoon punajuuriraaste, kuivat aineet ja sulatettu voi. Kaada massa 20 cm irtopohjavuokaan. Paista.

LAKRITSITÄYTE: Pilko lakut pieniksi paloiksi. Sulata lakut veteen keittämällä. Lisää lakritsijauhetta maun mukaan. Valmista lakritsituorejuustotäyte käyttämällä valmistamaasi lakritsikastiketta, tuorejuustoa, tomusokeria (ja voita).

PUNAJUURIKORISTEET: Valmista punajuuresta haluamiasi (kakkuun sopivia) koristeita. Käytettävänäsi on; tuore punajuuri, sokeri, vesi, sitruuna, rypsiöljy, suola, ruokosokeri.

KAKUN VIIMEISTELY: Halkaise kakku kahteen osaan. Täytä kakku haluamallasi tavalla. Kuorruta ja koristele kakku haluamallasi tavalla.

Parhaat ruokaohjelmat