Mainos

Koko Suomi leipoo: Punajuurikakku ja lakritsituorejuustoa

Koko Suomi leipoo: Puolukkakakku ja lakritsituorejuustoa
Kirsikka Lyhteilä

Koko Suomi leipoo -ohjelman viidennen kauden seitsemännessä jaksossa kilpailijoiden tuli valmistaa teknisenä tehtävänä oma versio punajuurikakusta ja lakritsituorejuustoa.

Kakku

  • punajuuri 300 g
  • Sunnuntai gluteeniton jauhoseos 200 g (kuvauksissa käytettiin Sunnuntai karkeaa vehnäjauhoa, mutta gluteeniton toimii tässä myös) 200 g
  • kananmuna 170 g
  • fariinisokeri 100 g
  • sokeri 70 g
  • leivinjauhe 2 tl
  • kaakaojauhe ½ rkl
  • rosmariini 2 tl
  • vaniljasokeri 2 tl
  • voi 180 g

Täyte ja kuorrute; Lakritsitäyte

  • vesi 2 dl
  • lakuja 60 g
  • lakritsijauhe maun mukaan
  • tuorejuusto n. 300 g
  • sokeri
  • tomusokeria
  • (voi)

Koristeet

  • punajuuresta

Valmistusohje

Leivonta-aika: 1 tunti 15 minuuttia
Tarjoiluastia: Sarpaneva Steel teräsvati 32 cm
Valmistettava määrä: 10 hlö/1 kakku

KAKKUPOHJA: Kuori ja raasta punajuuri. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vaahdota kananmuna ja sokerit. Sekoita kevyesti vaahtoon punajuuriraaste, kuivat aineet ja sulatettu voi. Kaada massa 20 cm irtopohjavuokaan. Paista.

LAKRITSITÄYTE: Pilko lakut pieniksi paloiksi. Sulata lakut veteen keittämällä. Lisää lakritsijauhetta maun mukaan. Valmista lakritsituorejuustotäyte käyttämällä valmistamaasi lakritsikastiketta, tuorejuustoa, tomusokeria (ja voita).

PUNAJUURIKORISTEET: Valmista punajuuresta haluamiasi (kakkuun sopivia) koristeita. Käytettävänäsi on; tuore punajuuri, sokeri, vesi, sitruuna, rypsiöljy, suola, ruokosokeri.

KAKUN VIIMEISTELY: Halkaise kakku kahteen osaan. Täytä kakku haluamallasi tavalla. Kuorruta ja koristele kakku haluamallasi tavalla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja