Koko Suomi leipoo -ohjelman viidennen kauden seitsemännessä jaksossa kilpailijoiden tuli valmistaa teknisenä tehtävänä oma versio punajuurikakusta ja lakritsituorejuustoa.
Kakku
- punajuuri 300 g
- Sunnuntai gluteeniton jauhoseos 200 g (kuvauksissa käytettiin Sunnuntai karkeaa vehnäjauhoa, mutta gluteeniton toimii tässä myös) 200 g
- kananmuna 170 g
- fariinisokeri 100 g
- sokeri 70 g
- leivinjauhe 2 tl
- kaakaojauhe ½ rkl
- rosmariini 2 tl
- vaniljasokeri 2 tl
- voi 180 g
Täyte ja kuorrute; Lakritsitäyte
- vesi 2 dl
- lakuja 60 g
- lakritsijauhe maun mukaan
- tuorejuusto n. 300 g
- sokeri
- tomusokeria
- (voi)
Koristeet
- punajuuresta
Valmistusohje
Leivonta-aika: 1 tunti 15 minuuttia
Tarjoiluastia: Sarpaneva Steel teräsvati 32 cm
Valmistettava määrä: 10 hlö/1 kakku
KAKKUPOHJA: Kuori ja raasta punajuuri. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vaahdota kananmuna ja sokerit. Sekoita kevyesti vaahtoon punajuuriraaste, kuivat aineet ja sulatettu voi. Kaada massa 20 cm irtopohjavuokaan. Paista.
LAKRITSITÄYTE: Pilko lakut pieniksi paloiksi. Sulata lakut veteen keittämällä. Lisää lakritsijauhetta maun mukaan. Valmista lakritsituorejuustotäyte käyttämällä valmistamaasi lakritsikastiketta, tuorejuustoa, tomusokeria (ja voita).
PUNAJUURIKORISTEET: Valmista punajuuresta haluamiasi (kakkuun sopivia) koristeita. Käytettävänäsi on; tuore punajuuri, sokeri, vesi, sitruuna, rypsiöljy, suola, ruokosokeri.
KAKUN VIIMEISTELY: Halkaise kakku kahteen osaan. Täytä kakku haluamallasi tavalla. Kuorruta ja koristele kakku haluamallasi tavalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.