Koko Suomi leipoo: Porkkanakakku
![Copyright: Warner Bros. International Television Production Finland. Photographer: Ari Ojanperä. KSL: Jakso 5 tekninen tehtävä porkkanakakku](https://im.mtvuutiset.fi/image/7192766/landscape16_9/1600/900/415788d7aeb88d00bb3cb9522efcd085/Fo/ksl-jakso-5-tekninen-tehtava-porkkanakakku.jpg)
Koko Suomi leipoo ohjelman neljännen kauden viidennen jakson teknisessä tehtävässä kilpailijoiden piti leipoa porkkanakakku. Reseptin mukaisen kakun valmistusaika on noin 1,5 tuntia.
Pohja
- 180 g kananmuna
- 100 g fariinisokeri
- 80 g sokeria
- 220 g vehnäjauho
- 260 g porkkanaraaste
- 130 g voi (sulatettuna)
- 2 tl leivinjauhe
- 1 tl sooda
- 2 tl kaneli
- 1 tl inkivääriä
- hyppysellinen suola
Kuorrutus
- 85 g sulatejuusto
- 170 g tuorejuusto
- 120 g pehmeä voi
- n. 240 g tomusokeria
- 1 tl vaniljasokeri
- raastettu sitruunan kuori
Kostutus
- sitruunan mehu
Valmistusohje
Sulata voi.
Kuori ja raasta porkkana.
Vaahdota kananmunat ja sokeri.
Sekoita kuivat aineet.
Lisää munasokerivaahtoon voisula, porkkanaraaste ja kuivat aineet.
Sekoita tasaiseksi.
Kaada massa irtopohjavuokaan.
Paista kypsäksi.
Jäähdytä ennen kuorruttamista.
Valmista kuorrutus.
Kostuta pohja sitruunanmehulla. Levitä kuorrutteesta puolet kakun väliin ja puolet kakun päälle.
Koristele käsintehdyillä marsipaaniporkkanoilla ja mantelirouheella.
Tarjoile kakku kokonaisena.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka