Koko Suomi leipoo ohjelman neljännen kauden viidennen jakson teknisessä tehtävässä kilpailijoiden piti leipoa porkkanakakku. Reseptin mukaisen kakun valmistusaika on noin 1,5 tuntia.
Pohja
- 180 g kananmuna
- 100 g fariinisokeri
- 80 g sokeria
- 220 g vehnäjauho
- 260 g porkkanaraaste
- 130 g voi (sulatettuna)
- 2 tl leivinjauhe
- 1 tl sooda
- 2 tl kaneli
- 1 tl inkivääriä
- hyppysellinen suola
Kuorrutus
- 85 g sulatejuusto
- 170 g tuorejuusto
- 120 g pehmeä voi
- n. 240 g tomusokeria
- 1 tl vaniljasokeri
- raastettu sitruunan kuori
Kostutus
- sitruunan mehu
Valmistusohje
Sulata voi.
Kuori ja raasta porkkana.
Vaahdota kananmunat ja sokeri.
Sekoita kuivat aineet.
Lisää munasokerivaahtoon voisula, porkkanaraaste ja kuivat aineet.
Sekoita tasaiseksi.
Kaada massa irtopohjavuokaan.
Paista kypsäksi.
Jäähdytä ennen kuorruttamista.
Valmista kuorrutus.
Kostuta pohja sitruunanmehulla. Levitä kuorrutteesta puolet kakun väliin ja puolet kakun päälle.
Koristele käsintehdyillä marsipaaniporkkanoilla ja mantelirouheella.
Tarjoile kakku kokonaisena.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.