Koko Suomi leipoo: Porkkanakakku
Koko Suomi leipoo ohjelman neljännen kauden viidennen jakson teknisessä tehtävässä kilpailijoiden piti leipoa porkkanakakku. Reseptin mukaisen kakun valmistusaika on noin 1,5 tuntia.
Pohja
- 180 g kananmuna
- 100 g fariinisokeri
- 80 g sokeria
- 220 g vehnäjauho
- 260 g porkkanaraaste
- 130 g voi (sulatettuna)
- 2 tl leivinjauhe
- 1 tl sooda
- 2 tl kaneli
- 1 tl inkivääriä
- hyppysellinen suola
Kuorrutus
- 85 g sulatejuusto
- 170 g tuorejuusto
- 120 g pehmeä voi
- n. 240 g tomusokeria
- 1 tl vaniljasokeri
- raastettu sitruunan kuori
Kostutus
- sitruunan mehu
Valmistusohje
Sulata voi.
Kuori ja raasta porkkana.
Vaahdota kananmunat ja sokeri.
Sekoita kuivat aineet.
Lisää munasokerivaahtoon voisula, porkkanaraaste ja kuivat aineet.
Sekoita tasaiseksi.
Kaada massa irtopohjavuokaan.
Paista kypsäksi.
Jäähdytä ennen kuorruttamista.
Valmista kuorrutus.
Kostuta pohja sitruunanmehulla. Levitä kuorrutteesta puolet kakun väliin ja puolet kakun päälle.
Koristele käsintehdyillä marsipaaniporkkanoilla ja mantelirouheella.
Tarjoile kakku kokonaisena.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Harri Syrjäsen vodkapasta