Koko Suomi leipoo: Porkkanakakku

KSL: Jakso 5 tekninen tehtävä porkkanakakku
Warner Bros. International Television Production Finland

Koko Suomi leipoo ohjelman neljännen kauden viidennen jakson teknisessä tehtävässä kilpailijoiden piti leipoa porkkanakakku. Reseptin mukaisen kakun valmistusaika on noin 1,5 tuntia.

Pohja

  • 180 g kananmuna
  • 100 g fariinisokeri
  • 80 g sokeria
  • 220 g vehnäjauho
  • 260 g porkkanaraaste
  • 130 g voi (sulatettuna)
  • 2 tl leivinjauhe
  • 1 tl sooda
  • 2 tl kaneli
  • 1 tl inkivääriä
  • hyppysellinen suola

Kuorrutus

  • 85 g sulatejuusto
  • 170 g tuorejuusto
  • 120 g pehmeä voi
  • n. 240 g tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeri
  • raastettu sitruunan kuori

Kostutus

  • sitruunan mehu

Valmistusohje

Sulata voi.

Kuori ja raasta porkkana.

Vaahdota kananmunat ja sokeri.

Sekoita kuivat aineet.

Lisää munasokerivaahtoon voisula, porkkanaraaste ja kuivat aineet.

Sekoita tasaiseksi.

Kaada massa irtopohjavuokaan.

Paista kypsäksi.

Jäähdytä ennen kuorruttamista.

Valmista kuorrutus.

Kostuta pohja sitruunanmehulla. Levitä kuorrutteesta puolet kakun väliin ja puolet kakun päälle.

Koristele käsintehdyillä marsipaaniporkkanoilla ja mantelirouheella.

Tarjoile kakku kokonaisena. 

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!