Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Porkkanakakku

Warner Bros. International Television Production Finland
Julkaistu 10.12.2018 20:50

MTV LIFESTYLE

Pohja

  • 180 g kananmuna
  • 100 g fariinisokeri
  • 80 g sokeria
  • 220 g vehnäjauho
  • 260 g porkkanaraaste
  • 130 g voi (sulatettuna)
  • 2 tl leivinjauhe
  • 1 tl sooda
  • 2 tl kaneli
  • 1 tl inkivääriä
  • hyppysellinen suola

Kuorrutus

  • 85 g sulatejuusto
  • 170 g tuorejuusto
  • 120 g pehmeä voi
  • n. 240 g tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeri
  • raastettu sitruunan kuori

Kostutus

  • sitruunan mehu

Valmistusohje

Sulata voi.

Kuori ja raasta porkkana.

Vaahdota kananmunat ja sokeri.

Sekoita kuivat aineet.

Lisää munasokerivaahtoon voisula, porkkanaraaste ja kuivat aineet.

Sekoita tasaiseksi.

Kaada massa irtopohjavuokaan.

Paista kypsäksi.

Jäähdytä ennen kuorruttamista.

Valmista kuorrutus.

Kostuta pohja sitruunanmehulla. Levitä kuorrutteesta puolet kakun väliin ja puolet kakun päälle.

Koko Suomi leipoo ohjelman neljännen kauden viidennen jakson teknisessä tehtävässä kilpailijoiden piti leipoa porkkanakakku. Reseptin mukaisen kakun valmistusaika on noin 1,5 tuntia.

Koristele käsintehdyillä marsipaaniporkkanoilla ja mantelirouheella.

Tarjoile kakku kokonaisena. 

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Kasperin Laku-sitruunakakkuKoko Suomi leipoo: Rakkaus-britaKoko Suomi leipoo: KääretorttukakkuKoko Suomi leipoo: Punajuurikakkua ja lakritsituorejuustoaKoko Suomi leipoo: Punajuurikakku ja lakritsituorejuustoaKoko Suomi leipoo: Muorin Suklaakakku
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti