Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Porkkanakakku + Sacherkakku = Pocher-kakku

Julkaistu 09.12.2019 20:30

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman viidennen kauden viidennessä jaksossa teemana on trendikkäät hybridileivonnaiset.

Pohja

  • 250 g raastettua tuoretta porkkanaa
  • 150 g sulatettua tummaa suklaata (70% kaakaota)
  • 150 g pehmeää suolatonta voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl fariinisokeria
  • 3 kananmunaa
  • 2 tl kanelia
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 3 dl kakkujauhoja (Sunnuntai, Anni Helena kakkujauhoja)
  • 1 tl soodaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • Kakkuvuokien voitelu;
  • Vuokaspray

Täyte; aprikoosimarmeladi

  • 125 g kuivattuja aprikooseja
  • 1 dl omenatäysmehua
  • 1/2 dl hillosokeria
  • 1/2 rkl inkivääriraastetta (pieni pala tuoretta inkivääriä)

Täyte; tuorejuustomousse

  • 600g maustamaton tuorejuusto
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 ½ dl tuorejuustoa

Kuorrutus; Valkosuklaaganache

  • 200 g Candy melts (valkoinen)
  • 2 dl kuohukermaa
  • oranssi geeliväri

Koristelu

  • 200 g mantelirouhe
  • 200g kuivattuja aprikooseja rouheena (Sallinen)

Valmistusohje

1. Uuni päälle 200 asteeseen. Kuori ja raasta porkkanat. Sulata suklaa.2. Vatkaa voi, sokerit ja kaneli vaahdoksi3. Vatkaa munat joukkoon yksi kerrallaan4. Sihtaa joukkoon jauhot, sooda ja leivinjauhe5. Pyöräytä joukkoon sulatettu suklaa ja lopuksi porkkanaraaste6. Jaa taikina tasaisesti kolmeen voideltuun vuokaan7. Paista 200 asteessa kypsäksi8. Valmista aprikoosimarmeladi ja tuorejuustotäyte9. Jäähdytä kakut/kakkukerrokset10. Aseta kakkukerros ohuelle kakkualustalle11. Levitä kerrosten väliin ensin aprikoosimarmeladia (1/2 dl per kerros) ja sitten tuorejuustomoussea (2dl per kerros)12. Kuorruta kakun reunat ja pinta moussella13. Jäähdytä kakkua kylmässä14. Valmista valkosuklaaganache15. Laita ritilä leivinpaperilla peitetyn uunipellin päälle. Laita pienempi kakkuvuoka nurinpäin päälle. Nosta kakku tähän16. Kuorruta kakku ja anna suklaan valua ja jähmettyä hetki17. Koristele kakun alareunat mantelirouhe / aprikoosirouhe seoksella18. Asettele vielä kakun päälle/ympärille mantelirouhetta ja aprikoosirouhetta19. Aseta tarjolle jalalliselle kakkuvadille




















TÄYTE; APRIKOOSIMARMELADI: Paloittele aprikoosit pieniksi kattilaan. Lisää muut aineet. Keitä hiljalleen n. 20min. Soseuta sauvasekoittimella sileäksi.

TÄYTE; TUOREJUUSTOMOUSSE: Vatkaa ainekset sähkövatkaimella sileäksi. 

KUORRUTUS; VALKOSUKLAAGANACHE: Kuumenna kerma pannulla, älä keitä. Kaada kuuma kerma paloitellun valkosuklaan joukkoon. Sekoita. Anna jäähtyä hetki. Kun sopiva koostumus, kuorruta kakku kauttaaltaan.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Kupliva suklaa-taatelikakku, LauraKoko Suomi leipoo: Luonnon helmassa -kakku, SamiKoko Suomi leipoo: Mansikka-lime-margaritaleivosKoko Suomi leipoo: Kesäinen marja-marenki-manteliunelmaKoko Suomi leipoo: Valkosuklainen Mustikka-Passion -kakkuKoko Suomi leipoo: "Ciao Bella" Suussasulava sufeekakku
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti