Koko Suomi leipoo: Porkkanakakku + Sacherkakku = Pocher-kakku
Koko Suomi leipoo -ohjelman viidennen kauden viidennessä jaksossa teemana on trendikkäät hybridileivonnaiset.
Pohja
- 250 g raastettua tuoretta porkkanaa
- 150 g sulatettua tummaa suklaata (70% kaakaota)
- 150 g pehmeää suolatonta voita
- 1 dl sokeria
- 1 dl fariinisokeria
- 3 kananmunaa
- 2 tl kanelia
- 1 tl vaniljasokeria
- 3 dl kakkujauhoja (Sunnuntai, Anni Helena kakkujauhoja)
- 1 tl soodaa
- 1 tl leivinjauhetta
- Kakkuvuokien voitelu;
- Vuokaspray
Täyte; aprikoosimarmeladi
- 125 g kuivattuja aprikooseja
- 1 dl omenatäysmehua
- 1/2 dl hillosokeria
- 1/2 rkl inkivääriraastetta (pieni pala tuoretta inkivääriä)
Täyte; tuorejuustomousse
- 600g maustamaton tuorejuusto
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 ½ dl tuorejuustoa
Kuorrutus; Valkosuklaaganache
- 200 g Candy melts (valkoinen)
- 2 dl kuohukermaa
- oranssi geeliväri
Koristelu
- 200 g mantelirouhe
- 200g kuivattuja aprikooseja rouheena (Sallinen)
Valmistusohje
1. Uuni päälle 200 asteeseen. Kuori ja raasta porkkanat. Sulata suklaa.
2. Vatkaa voi, sokerit ja kaneli vaahdoksi
3. Vatkaa munat joukkoon yksi kerrallaan
4. Sihtaa joukkoon jauhot, sooda ja leivinjauhe
5. Pyöräytä joukkoon sulatettu suklaa ja lopuksi porkkanaraaste
6. Jaa taikina tasaisesti kolmeen voideltuun vuokaan
7. Paista 200 asteessa kypsäksi
8. Valmista aprikoosimarmeladi ja tuorejuustotäyte
9. Jäähdytä kakut/kakkukerrokset
10. Aseta kakkukerros ohuelle kakkualustalle
11. Levitä kerrosten väliin ensin aprikoosimarmeladia (1/2 dl per kerros) ja sitten tuorejuustomoussea (2dl per kerros)
12. Kuorruta kakun reunat ja pinta moussella
13. Jäähdytä kakkua kylmässä
14. Valmista valkosuklaaganache
15. Laita ritilä leivinpaperilla peitetyn uunipellin päälle. Laita pienempi kakkuvuoka nurinpäin päälle. Nosta kakku tähän
16. Kuorruta kakku ja anna suklaan valua ja jähmettyä hetki
17. Koristele kakun alareunat mantelirouhe / aprikoosirouhe seoksella
18. Asettele vielä kakun päälle/ympärille mantelirouhetta ja aprikoosirouhetta
19. Aseta tarjolle jalalliselle kakkuvadille
TÄYTE; APRIKOOSIMARMELADI: Paloittele aprikoosit pieniksi kattilaan. Lisää muut aineet. Keitä hiljalleen n. 20min. Soseuta sauvasekoittimella sileäksi.
TÄYTE; TUOREJUUSTOMOUSSE: Vatkaa ainekset sähkövatkaimella sileäksi.
KUORRUTUS; VALKOSUKLAAGANACHE: Kuumenna kerma pannulla, älä keitä. Kaada kuuma kerma paloitellun valkosuklaan joukkoon. Sekoita. Anna jäähtyä hetki. Kun sopiva koostumus, kuorruta kakku kauttaaltaan.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Harri Syrjäsen vodkapasta