Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Pistaasipuikot, Harrietin resepti

MTV Oy / Saku Tiainen
Julkaistu 18.12.2023 20:50

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -sarjan kauden viidennessä jaksossa iskettiin jätskimuistot pöytään.

Pistaasikakku

  • 60 g voita, huoneenlämpöinen
  • 45 g (0,5 dl) sokeria
  • 40 g fariinisokeria
  • 1 kpl kananmuna
  • 1 dl kreikkalaista jugurttia
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 55 g erikoisvehnäjauhoja
  • 35 g mantelijauhoja
  • 35 g pistaasipähkinärouhetta
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • 0,25 tl ruokasoodaa
  • Hivenen suolaa

Pistaasipraliinikreemi

  • 100 g pistaasipähkinöitä
  • 100 g sokeria
  • 33 g vettä
  • 2 dl vispikermaa

Mansikkahillo

  • 200 g mansikoita, pakaste, kohmeiset
  • 100 g sokeria
  • 1 kpl sitruuna, luomu
  • Suklaakuorrute
  • 300 g valkosuklaata, hiput
  • 50 g kaakaovoita, hiput
  • Kokoaminen
  • 1 pieni syötävä lehtikulta arkki

Valmistusohje

PISTAASIKAKKU: Laita uuni lämpenemään 160 asteeseen. Laita leivinpaperia pellille. Vatkaa voi, sokeri ja fariinisokeri muutaman minuutin ajan, kunnes kuohkeaa. Vatkaa mukaan kananmuna. Sekoita mukaan jugurtti. Sekoita loput kuivat aineet yhteen ja sekoita varovaisesti taikinaan. Levitä ohuesti pellille, käytä palettiveistä apuna. Paista 20 minuuttia kunnes kaunisvärinen. Poista pelliltä, anna jäähtyä ritilän päällä esim. jääkaapissa. 

PISTAASIPRALIINIKREEMI: Paahda pähkinät pannulla tai mikrossa. Laita muutama kokonainen pähkinä sivuun koristelua varten, rouhi loput. Laita sokeri ja vesi paksupohjaiseen teräskattilaan, lämmitä keskilämmöllä, kunnes kullanväristä. Älä sekoita seosta! Pyöritä kattila varovaisesti, jos tarpeen. Lisää pähkinät seokseen. Sekoita ja kaada massa silikonimatolle. Anna jäähtyä jonkin verran. Laita pieneen tehosekoittimeen, jossa hyvä terä ja kone. Jauha jauheeksi, kunnes kiiltävä tahna. Jos hankala työstää, lisää vähän kermaa massaan. Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja yhdistä praliini siihen.

MANSIKKAHILLO: Paloittele mansikat pienemmiksi ja laita mikroa kestävään kulhoon. Lisää sokeri ja raasta mukaan sitruunankuorta. Keitä mikrossa 3 minuuttia täydellä teholla, sekoita. Toista ainakin kerran. Kuori mahdollinen vaahto pinnalta. Siirrä hillo laakeaan astiaan, siirrä jääkaappiin jäähtymään.

SUKLAAKUORRUTE: Pikatemperoi valkosuklaa mikrossa: lämmitä 2/3 valkosuklaasta muutama sekunti ja sekoita välissä, toista useita kertoja, kunnes suklaa on 40 astetta lämmintä. Lisää loput valkosuklaahiput ja muutama hippu kaakaovoita, sekoita kunnes suklaa on 29 astetta lämmintä. Kaada vähän suklaata kymmeneen silikonisiin jäätelötikkumuotteihin ja pyöritä muotti, kunnes suklaa peittää muotin sisäpinnan. Asenna jäätelötikut melkein paikoilleen muotteihin. Siirrä jäähtymään hetkeksi jääkaappiin. 

KOKOAMINEN: Leikkaa pistaasikakusta sopivan pienet siivut. Laita pistaasikreemi ja mansikkahillo pursotuspusseihin. Kun muottien suklaa on jäähtynyt, lisää pikkaisen sulaa suklaata kaikkiin muotteihin ja levitä ohuesti siveltimen avulla. Pursota vähän kreemiä jokaiseen muottiin, levitä ”reunoille” lusikan avulla. Pursota mansikkahilloa, työnnä jäätelöpuikot oikeisiin paikkoihin, laita pistaasikakkusiivu päälle. Pursota pinnalle ohuesti kreemiä. Levitä viimeisenä valkosuklaata kanneksi. Laita jäätelöt jääkaappiin jäähtymään noin 10 min. Irrota jäätelöt muoteistaan. Paikkaa kauneusvirheet valkosuklaasulalla.  Siirrä loput suklaat pieneen muovipussiin ja pursota raidat jäätelöiden päälle, laita murskatut pistaasipähkinät heti päälle. Sivele suklaan pinnalle elintarvikeliima ja viimeistele lehtikullalla.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Ebban juustokakku, Harrietin reseptiKoko Suomi leipoo: Mansikka-marenki-sundae, Juulian reseptiKoko Suomi leipoo: Elegantisti överiä, Nellan reseptiKoko Suomi leipoo: Taivaalliset mokkajuustokakkuset, Harrietin reseptiKoko Suomi leipoo: Lomalla viimeinkin… Emoji-keksituulihatut rannalla, HarrietKoko Suomi leipoo: Ullan mustikkahöpörön pöperöleivos
Koko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti