Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Muumiperhe hiekkarannalla, Siiri

MTV Oy / Saku Tiainen
Julkaistu 28.09.2022 22:00

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -sarjan kauden kolmannessa jaksossa pääosassa ovat muumit.

Keksitaikina

  • 400 g Voita
  • 2 ½ dl Sokeria
  • 8 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoa
  • 2 tl Leivinjauhetta
  • 4 tl Vaniljasokeria
  • 2 kpl Kananmunaa
  • 3 tl Kardemummaa
  • 3 tl Anista
  • 2 rkl Kaakaojauhetta

Lemoncurd

  • 2 kpl Sitruunoita
  • 2 kpl Sitruunan kuorta
  • 1 dl Sitruunanmehua
  • 3 kpl Kananmunan keltuainen
  • 1 ¾ dl Sokeria
  • 75 g Voita

Pikeeri

  • 3 kpl Kananmunan valkuaista
  • 10-11 dl Tomusokeria
  • 2 tl Sitruunamehua
  • Pastavärit (musta, keltainen, punainen)
  • Koristeluun
  • 200 g Maitosuklaata
  • 250 g Vaniljamassaa
  • 5 dl Sokeria
  • 5 tl Kanelia

Valmistusohje

KEKSITAIKINA: Mittaa kylmä voi, sokeri ja kuivat aineet yleiskoneen kulhoon.  Lisää kananmuna koneen käydessä. Jatka sekoittamista, kunnes taikinasta muodostuu pallo. Jaa taikinapallo kolmeen osaan ja mausta taikina seuraavasti: Kardemumma, Anis, Kaakaojauhe.  Kääri taikinat kelmuihin ja nosta kylmään odottamaan kaulintaa. (valmista tässä välissä lemon-curd, pikeeri ja sulata suklaa)

Kauli taikinat jauhoja apuna käyttäen kukin omiksi levyiksi: Kardemummataikina; Näkinkenkiä (muotilla) noin 20kpl.  Anistaikina; Muumit (muoteilla) 4kpl (Muumipeikko, Niiskuneiti, Muumimamma ja Muumipappa). Kaakaotaikina; Uimahuone (kaavat) 1kpl.

Paista valmiit pikkuleivät uunin yläosassa 175–200 asteessa. Muumit noin 10min.  Näkinkengät noin 5min. Uimahuone 5-10min.

LEMONCURD: Raasta sitruunoiden kuori ja purista mehu. Laita kattilaan kuoriraaste, mehu, keltuaiset ja sokeri. Kuumenna seosta koko ajan vispilällä sekoittaen, kunnes se kiehahtaa. Säädä lieden lämpötilaa alhaisemmalle ja jatka keittämistä, kunnes seos sakenee (n. 5 minuuttia). Kaada kulhoon ja nosta kulho kylmään vesihauteeseen. Vatkaa hitaalla teholla, kunnes hilloke muuttuu vaahtomaiseksi. Lisää joukkoon pehmeä voi pieninä nokareina. Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on tasainen. Laita vaahto kylmään ja anna hetki tekeytyä. Laita jäähtynyt curdi pursotinpussiin.

PIKEERI: Mittaa kulhoon valkuaiset ja sitruunamehu. Vatkaa ne kevyesti sekaisin. Vatkaa seosta koko ajan ja lisää tomusokeria vähitellen joukkoon. Lisää tomusokeria noin 10 dl ja erottele se kahteen eri kulhoon (löysä ja paksu pikeeri). Lisää paksuun pikeeriin vielä 1 dl tomusokeria. Jaa valmis löysä-pikeeri 4 osaan. Värjää pikeerit pastaväreillä. Valkoinen, Musta, Punainen, Keltainen. Laita valmiiksi värjätyt pikeerit pursotinpusseihin.

HUOM! Jos pikeeri on liian löysää à lisää tomusokeria. Jos pikeeri on liian paksua à lisää sitruunamehua.

KOKOAMINEN JA KORISTELU:  

NÄKINKENKÄ-KEKSIT (kardemumma-sitruuna täytekeksit). Ota esille 20 valimista simpukka-keksiä. Valmista vaniljamassapäällinen; Värjää sokerimassasta kaksi eri väriä: vaaleanpunainen ja vaaleansininen. Kaulitse massat ohueksi levyksi ja leikkaa simpukkamuotilla 10 simpukkaa (5x vaaleanpunaista ja 5x vaaleansinistä). Sipaise lemoncurdia keksipohjan päälle ja liimaa sokerimassa simpukka päälle. Aseta pöydälle loput 10 keksipohjaa ja pursota lemon-curdia niiden päälle tasaisesti. Aseta sokerimassa keksin puolikas curd keksin päälle tehden täytekeksin. Viimeistely: Pursota valkoista pikeeriä sokerimassan päälle - simpukan urat. 

MUUMI-KEKSIT (aniskeksit): Ota esille 4 muumikeksiä. Pursota kaikkiin kekseihin paksusta pikeeristä valkoinen reuna ja täytä reunukset valkoisella löysällä pikeerillä.

Viimeistele kukin keksit erilaiseksi: Muumipeikko: mustat silmät. Niiskuneiti: mustat silmä, keltainen otsatukka ja -nilkkarengas.  Muumimamma: mustat silmät, musta käsilaukku, puna-valkoinen esiliina. Muumipappa: mustat silmät, musta silinterihattu, musta piippu

UIMAHUONE-KEKSI (suklaakeksi):  Ota esille valmiit keksit (uimahuone pohja, ovi, katto laudat, tikapuut). Sulata maitosuklaa mikroaaltouunissa ja aseta pursotin pussiin. Liimaa keksi osat paikoilleen.  koristele suklaa sulalla esim:rantuja seinälautoihin, katto sokerimassasta/pikeeristä

VIIMEISTELY: Kaada kaneli-sokeria tarjoiluastialle. Asettele uimahuone keksi keskelle, muumit ympärille ja näkinkengät väleihin.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Kirpeän raikkaat emojit, SiiriKoko Suomi leipoo: Tervetuloa Hattivattien saarelle, StefanKoko Suomi leipoo: Käy Muumilaaksoon-pikkuleivät kolmella tavalla, TanjaKoko Suomi leipoo: Muumilaakson pahikset, SamiKoko Suomi leipoo: Cappuccino- ja limekeksit, IidaKoko Suomi leipoo: Kanagawan suuri keksi – houjicha- ja sitruunakeksiaalto
Koko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti