Koko Suomi leipoo: Macaronsburger
Koko Suomi leipoo -ohjelman viidennen kauden 11. jaksossa teknisenä tehtävänä kilpailijoiden tuli valmistaa macaronsburgereita.
Macarons
- Mantelijauhe 100 g
- Tomusokeri 180 g
- Sokeri 30 g
- Valkuainen 90 g
- Ruskea elintarvikeväri
- Seesaminsiemeniä
Macaronsburgerin täytteet
- Pihvi Suklaapähkinäganache
- Juusto Keltainen marsipaani
- Salaatinlehti Vihreä sokerimassa
- Tomaatti Mansikkaviipaleet
- Majoneesi Tuorejuustokastike
"Pihvi"
- Kuohukerma 80 g
- Tumma suklaa 150 g
- Voi (suolaton) pieni nokare
- suolapähkinä 20 – 30 g
"Majoneesi"
- Valkosuklaa 50
- Kuohukermaa 30
- Liivatejauhe 1/2 tl
- Tuorejuusto 100 g
Valmistusohje
LEIVONTA-AIKA: 1 tunti 15 minuuttia
TARJOILUASTIA: Teema Tiimi vati 18x26cm
VALMISTETTAVA MÄÄRÄ: 10 hlö/10 kpl tarjolle
MACARONS: Seulo mantelijauhe ja tomusokeri. Seulo seos tarvittaessa uudelleen (ilmaa seos). Vatkaa valkuainen ja sokeri. Värjää elintarvikevärillä. Yhdistä mantelijauho-tomusokeri valkuaisvaahdon joukkoon. Pursota halkaisijaltaan noin 4 cm kokoisiksi. Ripottele puoleen macaronsien päälle seesaminsiemeniä. Anna kuivua. Paista.
"PIHVI": Lämmitä kerma kiehumispisteeseen ja kaada suklaan joukkoon. Lisää voi. (Tässä vaiheessa voit halutessasi vaahdottaa täytettä). Lisää rouhittu suolapähkinä (ja paahdettu). Valmista "pihveiksi".
"MAJONEESI": Laita liivatejauhe pieneen määrään vettä turpoamaan. Sulata suklaa. Lämmitä kuohukerma, lisää turvonneet liivatteet ja valkosuklaa. Sekoita tasaiseksi. Sekoita tuorejuuston kanssa.
"JUUSTO": Värjää marsipaani keltaiseksi. Muotoile "juustot".
"SALAATINLEHTI": Värjää sokerimassa vihreäksi. Muotoile "salaatinlehdet".
"TOMAATTI": Viipaloi mansikat.
MACARONSBURGERIN KOKOAMINEN JA VIIMEISTELY: Kokoa (täytä) burgerit käyttämällä kaikkia täytteitä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat kalkkunawrapit
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka