Koko Suomi leipoo: Macaronsburger

Koko Suomi leipoo: Macaronsburger

Koko Suomi leipoo -ohjelman viidennen kauden 11. jaksossa teknisenä tehtävänä kilpailijoiden tuli valmistaa macaronsburgereita.

Macarons

  • Mantelijauhe 100 g
  • Tomusokeri 180 g
  • Sokeri 30 g
  • Valkuainen 90 g
  • Ruskea elintarvikeväri
  • Seesaminsiemeniä

Macaronsburgerin täytteet

  • Pihvi Suklaapähkinäganache
  • Juusto Keltainen marsipaani
  • Salaatinlehti Vihreä sokerimassa
  • Tomaatti Mansikkaviipaleet
  • Majoneesi Tuorejuustokastike

"Pihvi"

  • Kuohukerma 80 g
  • Tumma suklaa 150 g
  • Voi (suolaton) pieni nokare
  • suolapähkinä 20 – 30 g

"Majoneesi"

  • Valkosuklaa 50
  • Kuohukermaa 30
  • Liivatejauhe 1/2 tl
  • Tuorejuusto 100 g

Valmistusohje

LEIVONTA-AIKA: 1 tunti 15 minuuttia

TARJOILUASTIA: Teema Tiimi vati 18x26cm

VALMISTETTAVA MÄÄRÄ: 10 hlö/10 kpl tarjolle


MACARONS: Seulo mantelijauhe ja tomusokeri. Seulo seos tarvittaessa uudelleen (ilmaa seos). Vatkaa valkuainen ja sokeri. Värjää elintarvikevärillä. Yhdistä mantelijauho-tomusokeri valkuaisvaahdon joukkoon. Pursota halkaisijaltaan noin 4 cm kokoisiksi. Ripottele puoleen macaronsien päälle seesaminsiemeniä. Anna kuivua. Paista.

"PIHVI": Lämmitä kerma kiehumispisteeseen ja kaada suklaan joukkoon. Lisää voi. (Tässä vaiheessa voit halutessasi vaahdottaa täytettä). Lisää rouhittu suolapähkinä (ja paahdettu). Valmista "pihveiksi".

"MAJONEESI": Laita liivatejauhe pieneen määrään vettä turpoamaan. Sulata suklaa. Lämmitä kuohukerma, lisää turvonneet liivatteet ja valkosuklaa. Sekoita tasaiseksi. Sekoita tuorejuuston kanssa.

"JUUSTO": Värjää marsipaani keltaiseksi. Muotoile "juustot".

"SALAATINLEHTI": Värjää sokerimassa vihreäksi. Muotoile "salaatinlehdet".

"TOMAATTI": Viipaloi mansikat.

MACARONSBURGERIN KOKOAMINEN JA VIIMEISTELY: Kokoa (täytä) burgerit käyttämällä kaikkia täytteitä.

 

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.