Koko Suomi leipoo -ohjelman viidennen kauden 11. jaksossa teknisenä tehtävänä kilpailijoiden tuli valmistaa macaronsburgereita.
Macarons
- Mantelijauhe 100 g
- Tomusokeri 180 g
- Sokeri 30 g
- Valkuainen 90 g
- Ruskea elintarvikeväri
- Seesaminsiemeniä
Macaronsburgerin täytteet
- Pihvi Suklaapähkinäganache
- Juusto Keltainen marsipaani
- Salaatinlehti Vihreä sokerimassa
- Tomaatti Mansikkaviipaleet
- Majoneesi Tuorejuustokastike
"Pihvi"
- Kuohukerma 80 g
- Tumma suklaa 150 g
- Voi (suolaton) pieni nokare
- suolapähkinä 20 – 30 g
"Majoneesi"
- Valkosuklaa 50
- Kuohukermaa 30
- Liivatejauhe 1/2 tl
- Tuorejuusto 100 g
Valmistusohje
LEIVONTA-AIKA: 1 tunti 15 minuuttia
TARJOILUASTIA: Teema Tiimi vati 18x26cm
VALMISTETTAVA MÄÄRÄ: 10 hlö/10 kpl tarjolle
MACARONS: Seulo mantelijauhe ja tomusokeri. Seulo seos tarvittaessa uudelleen (ilmaa seos). Vatkaa valkuainen ja sokeri. Värjää elintarvikevärillä. Yhdistä mantelijauho-tomusokeri valkuaisvaahdon joukkoon. Pursota halkaisijaltaan noin 4 cm kokoisiksi. Ripottele puoleen macaronsien päälle seesaminsiemeniä. Anna kuivua. Paista.
"PIHVI": Lämmitä kerma kiehumispisteeseen ja kaada suklaan joukkoon. Lisää voi. (Tässä vaiheessa voit halutessasi vaahdottaa täytettä). Lisää rouhittu suolapähkinä (ja paahdettu). Valmista "pihveiksi".
"MAJONEESI": Laita liivatejauhe pieneen määrään vettä turpoamaan. Sulata suklaa. Lämmitä kuohukerma, lisää turvonneet liivatteet ja valkosuklaa. Sekoita tasaiseksi. Sekoita tuorejuuston kanssa.
"JUUSTO": Värjää marsipaani keltaiseksi. Muotoile "juustot".
"SALAATINLEHTI": Värjää sokerimassa vihreäksi. Muotoile "salaatinlehdet".
"TOMAATTI": Viipaloi mansikat.
MACARONSBURGERIN KOKOAMINEN JA VIIMEISTELY: Kokoa (täytä) burgerit käyttämällä kaikkia täytteitä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.