Koko Suomi leipoo: Lastenkutsujen marjainen väriyllätys
Koko Suomi leipoo -ohjelman kahdeksannessa jaksossa tehtävänä on leipoa lastenkutsuille.
Pohja
- 4 kananmunaa
- 3 dl sokeria
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Täyte ja kuorrutus
- 5 dl kermaa
- 1 dl vaniljakreemijauhetta
- ½ dl tomusokeria
- 1 dl mansikkahilloa
- 2 dl Candy Melts (sininen)
Koristeet
- 1 dl kuivattuja vadelmia
- 1 dl tuoreita vadelmia
- 1 dl pensasmustikoita
- Sinisiä nonparelleja
- Vaahtokarkkeja
Valmistusohje
POHJA: Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi. Paista 190-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Leikkaa jäähtynyt pohja kolmeen osaan.
TÄYTE JA KUORRUTUS: Vaahdota kerma. Lisää siihen tomusokeri ja vaniljakreemijauhe. Jaa vaahto kahteen osaan. Sekoita toiseen mansikkahillo ja värjää toinen osa punaiseksi.
Kostuta kakku vedellä. Täytä mansikkamoussella. Kuorruta kakku punaisella kermalla. Sulata candy meltsit ja valuta kakun reunoille. Kasaa koristeet kakun päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka