Koko Suomi leipoo: Kinuskikuorrutteinen donitsi
Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännen kauden neljännen jakson tekniikkatehtävässä leivottiin kinuskikuorrutteisia donitseja.
Donitsimassa
- 50 g voi
- 80 g sokeri
- 100 g kananmuna
- n. 450 g vehnäjauho
- 2 tl leivinjauhe
- 1 tl vaniljasokeri
- 1 tl kardemummaa
- n. 1 tl sitruunan kuoriraaste
- ½ tl suola
- 200 g maito
Paistamiseen
- 1 l rypsiöljyä
Kinuskikuorrute
- 250 g kuohukerma
- 100 g fariinisokeri
- 100 g sokeri
- 50 g valkosuklaa
- merisuolaa muutama pyöräytys
Koristeluun
- Suklaaströsseliä (ja tummaa suklaata)
Valmistusohje
1. Sekoita pehmeä voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten.
2. Sekoita kuivat aineet ja lisää ne massaan.
3. Lisää lopuksi maito. Sekoita tasaiseksi.
4. Kaulitse taikina noin, 1,5 paksuiseksi matoksi, josta otat pyöreällä muotilla (halkaisijaltaan n. 8 cm) kokoisia paljoja. Tee reikä donitsin keskelle.
5. Kuumenna öljy 180 asteiseksi.
6. Kypsennä donitsit molemmilta puolilta rasvassa kullan ruskeiksi.
7. Valuta ylimääräinen rasva.
8. Jäähdytä.
9. Valmista kinuskikastike: Keitä kuohukerma, fariinisokeri ja sokeri kinuskiksi. Lisää lopuksi valkosuklaa. Sekoita tasaiseksi niin, että suklaa sulaa. Lisää lopuksi muutama pyöräytys merisuola myllystä.
10. Kuorruta jäähtyneet donitsit kinuskikuorrutteella.
11. koristele suklaaströsselillä (ja tummalla suklaalla).
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan