Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Kinuskikuorrutteinen donitsi

Warner Bros. International Television Production Finland
Julkaistu 03.12.2018 20:50

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännen kauden neljännen jakson tekniikkatehtävässä leivottiin kinuskikuorrutteisia donitseja.

Donitsimassa

  • 50 g voi
  • 80 g sokeri
  • 100 g kananmuna
  • n. 450 g vehnäjauho
  • 2 tl leivinjauhe
  • 1 tl vaniljasokeri
  • 1 tl kardemummaa
  • n. 1 tl sitruunan kuoriraaste
  • ½ tl suola
  • 200 g maito

Paistamiseen

  • 1 l rypsiöljyä

Kinuskikuorrute

  • 250 g kuohukerma
  • 100 g fariinisokeri
  • 100 g sokeri
  • 50 g valkosuklaa
  • merisuolaa muutama pyöräytys

Koristeluun

  • Suklaaströsseliä (ja tummaa suklaata)

Valmistusohje

1. Sekoita pehmeä voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten.

2. Sekoita kuivat aineet ja lisää ne massaan.

3. Lisää lopuksi maito. Sekoita tasaiseksi.

4. Kaulitse taikina noin, 1,5 paksuiseksi matoksi, josta otat pyöreällä muotilla (halkaisijaltaan n. 8 cm) kokoisia paljoja. Tee reikä donitsin keskelle.

5. Kuumenna öljy 180 asteiseksi.

6. Kypsennä donitsit molemmilta puolilta rasvassa kullan ruskeiksi.


7. Valuta ylimääräinen rasva.

8. Jäähdytä.

9. Valmista kinuskikastike: Keitä kuohukerma, fariinisokeri ja sokeri kinuskiksi. Lisää lopuksi valkosuklaa. Sekoita tasaiseksi niin, että suklaa sulaa. Lisää lopuksi muutama pyöräytys merisuola myllystä.

10. Kuorruta jäähtyneet donitsit kinuskikuorrutteella.

11. koristele suklaaströsselillä (ja tummalla suklaalla).

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: TiikerikakkusetKoko Suomi leipoo: Överisti vähä kaikkee -överidonitsit, Merjan reseptiKoko Suomi leipoo: Mustikkajuustokakku donitsipedillä (10 kpl)Koko Suomi leipoo: Muorin SuklaakakkuKoko Suomi leipoo: Pinjan vegaaninen suklaaunelmaSalmiakkista: Artun Salmiakkibisketit
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti