Mainos
Mainos

Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännen kauden neljännen jakson tekniikkatehtävässä leivottiin kinuskikuorrutteisia donitseja.

Donitsimassa

  • 50 g voi
  • 80 g sokeri
  • 100 g kananmuna
  • n. 450 g vehnäjauho
  • 2 tl leivinjauhe
  • 1 tl vaniljasokeri
  • 1 tl kardemummaa
  • n. 1 tl sitruunan kuoriraaste
  • ½ tl suola
  • 200 g maito

Paistamiseen

  • 1 l rypsiöljyä

Kinuskikuorrute

  • 250 g kuohukerma
  • 100 g fariinisokeri
  • 100 g sokeri
  • 50 g valkosuklaa
  • merisuolaa muutama pyöräytys

Koristeluun

  • Suklaaströsseliä (ja tummaa suklaata)

Valmistusohje

1. Sekoita pehmeä voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten.

2. Sekoita kuivat aineet ja lisää ne massaan.

3. Lisää lopuksi maito. Sekoita tasaiseksi.

4. Kaulitse taikina noin, 1,5 paksuiseksi matoksi, josta otat pyöreällä muotilla (halkaisijaltaan n. 8 cm) kokoisia paljoja. Tee reikä donitsin keskelle.

5. Kuumenna öljy 180 asteiseksi.

6. Kypsennä donitsit molemmilta puolilta rasvassa kullan ruskeiksi.

7. Valuta ylimääräinen rasva.

8. Jäähdytä.

9. Valmista kinuskikastike: Keitä kuohukerma, fariinisokeri ja sokeri kinuskiksi. Lisää lopuksi valkosuklaa. Sekoita tasaiseksi niin, että suklaa sulaa. Lisää lopuksi muutama pyöräytys merisuola myllystä.

10. Kuorruta jäähtyneet donitsit kinuskikuorrutteella.

11. koristele suklaaströsselillä (ja tummalla suklaalla).

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.