Koko Suomi leipoo: Kääretorttuleivokset
Julkaistu
Koko Suomi leipoo -ohjelman kahdeksannessa jaksossa tehtävänä on leipoa lastenkutsuille.
Pohja
- 4 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 2,5 dl perunajauhoja
- 1 tl vaniljasokeria
- 0,5 tl leivinjauhetta
Kostutus
- 1 dl mehua
Täyte
- 2,5 dl vispikermaa
- 1 dl tuorejuustoa
- ½ dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- Vadelmia
- 100g suklaata
Koristeet
- 100 g suklaata
- 1 dl pieniä vaahtokarkkeja
- 10 kpl tuoreita vadelmia
- 1 dl vispikermaa
- Sitruunamelissan lehtiä
Valmistusohje
POHJA: Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi. Paista pohja.
TÄYTE: Valmista täyte vaahdottamalla kerma ja sekoittamalla joukkoon muut aineet. Levitä täyte pohjan päälle ja ripottele pinnalle vadelmia sekä suklaasulaa. Kääri torttu rullalle.
KASAAMINEN: Leikkaa kääretorttu leivoksiksi. Koristele vispikermalla, suklaavaahtokarkeilla, vadelmilla ja sitruunamelissan lehdillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa