Koko Suomi leipoo: Kääretorttukakku

KOKO_SUOMI_LEIPOO_5_JAKSO_7_BEAUTYSHOTS_LASTENKUTSUT_KUVA_ANNA_GREUS-2

Koko Suomi leipoo -ohjelman kahdeksannessa jaksossa tehtävänä on leipoa lastenkutsuille.

Pohja

  • 4 kananmunaa
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 ½ dl jauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte

  • 2 dl vadelmahilloa
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 dl maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 sitruunan kuori
  • vadelmia, mustikoita, mansikoita

Koristelu

  • 3 dl kuohukermaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • Marjoja
  • Vaahtokarkkeja
  • Tomusokeria

Valmistusohje

POHJA: Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahdon joukkoon. Paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

TÄYTE: Sekoita vadelmahillo ja sitruunamehu. Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta sokerilla. Lisää joukkoon tuorejuusto ja sitruunakuori. Levitä täyte paistetun pohjan päälle ja ripottele pinnalle marjoja. Kääri rullaksi.

KORISTELU: Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokerilla. Viimeistele kääretorttukakku kermapursotuksilla, marjoilla ja vaahtokarkeilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.