Mainos

Koko Suomi leipoo: Jukan suklaiset piparit

Koko_Suomi_leipoo_S7_eps11_9977
MTV Oy/ Miira Ojanen

Koko Suomi leipoo joulun -ohjelman ensimmäisessä jaksossa Jukka leipoi suklaisia pipareita.

Ainekset

  • 100 g Valio voita
  • 1½ dl muscovadosokeria
  • 1 kananmuna
  • 3 rkl kaakaojauhetta
  • ¼ tl kanelia
  • ¼ tl neilikkaa
  • ¼ tl pomeranssinkuorta jauhettuna
  • 1 ¼ dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta

Pinnalle

  • n. 1 dl pistaasipähkinöitä

Pikeeri

  • ¼ dl valkuaista (n. 1 valkuainen)
  • n. 1 ½ dl tomusokeria
  • Gold glitter sprayta, punaista, sinistä ja keltaista geeliväriä koristeluun

Valmistusohje

OHJE: Vaahdota sokeri ja voi. Lisää kananmuna koko ajan sekoittaen. Siivilöi kaakaojauhe jauhoihin ja lisää loput kuiva-aineet jauhoseokseen. Lisää vaahdon joukkoon

Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Ripottele rouhitut pistaasipähkinät pinnalle tasaisesti.

Paista uunin keskiosassa 200 asteessa 8 – 10 minuuttia. (Kiertoilmauunissa 175 asteessa 10-12 min). Kun otat piparitaikinan uunista, tee heti piparimuotilla piparit ja tee reikä ripustusnarua varten. Siirrä jäähtymään.

PIKEERI: Vatkaa valkuaisia ja tomusokeria sähkövatkaimella noin 4 minuuttia.

Koristele jäähtyneet piparit pikeerillä ja glitter spraylla. Värjää osa pikeeristä sinisellä, punaisella ja keltaisella geelivärillä

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja