Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Jukan suklaiset piparit

MTV Oy/ Miira Ojanen
Julkaistu 29.11.2021 20:30

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo joulun -ohjelman ensimmäisessä jaksossa Jukka leipoi suklaisia pipareita.

Ainekset

  • 100 g Valio voita
  • 1½ dl muscovadosokeria
  • 1 kananmuna
  • 3 rkl kaakaojauhetta
  • ¼ tl kanelia
  • ¼ tl neilikkaa
  • ¼ tl pomeranssinkuorta jauhettuna
  • 1 ¼ dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta

Pinnalle

  • n. 1 dl pistaasipähkinöitä

Pikeeri

  • ¼ dl valkuaista (n. 1 valkuainen)
  • n. 1 ½ dl tomusokeria
  • Gold glitter sprayta, punaista, sinistä ja keltaista geeliväriä koristeluun

Valmistusohje

OHJE: Vaahdota sokeri ja voi. Lisää kananmuna koko ajan sekoittaen. Siivilöi kaakaojauhe jauhoihin ja lisää loput kuiva-aineet jauhoseokseen. Lisää vaahdon joukkoon

Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Ripottele rouhitut pistaasipähkinät pinnalle tasaisesti.

Paista uunin keskiosassa 200 asteessa 8 – 10 minuuttia. (Kiertoilmauunissa 175 asteessa 10-12 min). Kun otat piparitaikinan uunista, tee heti piparimuotilla piparit ja tee reikä ripustusnarua varten. Siirrä jäähtymään.

PIKEERI: Vatkaa valkuaisia ja tomusokeria sähkövatkaimella noin 4 minuuttia.

Koristele jäähtyneet piparit pikeerillä ja glitter spraylla. Värjää osa pikeeristä sinisellä, punaisella ja keltaisella geelivärillä

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Maijan piparkakkupaljuKoko Suomi leipoo: Sarin sininen viettelysKoko Suomi leipoo: Lauran rosmariinipiparitKoko Suomi leipoo: Katrin suklaa-appelsiini piparitKoko Suomi leipoo: Jukan luumutähdetPiparkakkutaikina
Koko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti