Mainos

Koko Suomi leipoo: Jukan suklaiset piparit

Koko_Suomi_leipoo_S7_eps11_9977
MTV Oy/ Miira Ojanen

Koko Suomi leipoo joulun -ohjelman ensimmäisessä jaksossa Jukka leipoi suklaisia pipareita.

Ainekset

  • 100 g Valio voita
  • 1½ dl muscovadosokeria
  • 1 kananmuna
  • 3 rkl kaakaojauhetta
  • ¼ tl kanelia
  • ¼ tl neilikkaa
  • ¼ tl pomeranssinkuorta jauhettuna
  • 1 ¼ dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta

Pinnalle

  • n. 1 dl pistaasipähkinöitä

Pikeeri

  • ¼ dl valkuaista (n. 1 valkuainen)
  • n. 1 ½ dl tomusokeria
  • Gold glitter sprayta, punaista, sinistä ja keltaista geeliväriä koristeluun

Valmistusohje

OHJE: Vaahdota sokeri ja voi. Lisää kananmuna koko ajan sekoittaen. Siivilöi kaakaojauhe jauhoihin ja lisää loput kuiva-aineet jauhoseokseen. Lisää vaahdon joukkoon

Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Ripottele rouhitut pistaasipähkinät pinnalle tasaisesti.

Paista uunin keskiosassa 200 asteessa 8 – 10 minuuttia. (Kiertoilmauunissa 175 asteessa 10-12 min). Kun otat piparitaikinan uunista, tee heti piparimuotilla piparit ja tee reikä ripustusnarua varten. Siirrä jäähtymään.

PIKEERI: Vatkaa valkuaisia ja tomusokeria sähkövatkaimella noin 4 minuuttia.

Koristele jäähtyneet piparit pikeerillä ja glitter spraylla. Värjää osa pikeeristä sinisellä, punaisella ja keltaisella geelivärillä

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!