Koko Suomi leipoo: Jukan suklaiset piparit
![Copyright: MTV Oy/ Miira Ojanen. Photographer: Miira Ojanen. Koko_Suomi_leipoo_S7_eps11_9977](https://im.mtvuutiset.fi/image/8300732/landscape16_9/1600/900/6886b4d47ecf41866172c9a006fa8971/vw/koko-suomi-leipoo-s7-eps11-9977.jpg)
Koko Suomi leipoo joulun -ohjelman ensimmäisessä jaksossa Jukka leipoi suklaisia pipareita.
Ainekset
- 100 g Valio voita
- 1½ dl muscovadosokeria
- 1 kananmuna
- 3 rkl kaakaojauhetta
- ¼ tl kanelia
- ¼ tl neilikkaa
- ¼ tl pomeranssinkuorta jauhettuna
- 1 ¼ dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
- ½ tl leivinjauhetta
Pinnalle
- n. 1 dl pistaasipähkinöitä
Pikeeri
- ¼ dl valkuaista (n. 1 valkuainen)
- n. 1 ½ dl tomusokeria
- Gold glitter sprayta, punaista, sinistä ja keltaista geeliväriä koristeluun
Valmistusohje
OHJE: Vaahdota sokeri ja voi. Lisää kananmuna koko ajan sekoittaen. Siivilöi kaakaojauhe jauhoihin ja lisää loput kuiva-aineet jauhoseokseen. Lisää vaahdon joukkoon
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Ripottele rouhitut pistaasipähkinät pinnalle tasaisesti.
Paista uunin keskiosassa 200 asteessa 8 – 10 minuuttia. (Kiertoilmauunissa 175 asteessa 10-12 min). Kun otat piparitaikinan uunista, tee heti piparimuotilla piparit ja tee reikä ripustusnarua varten. Siirrä jäähtymään.
PIKEERI: Vatkaa valkuaisia ja tomusokeria sähkövatkaimella noin 4 minuuttia.
Koristele jäähtyneet piparit pikeerillä ja glitter spraylla. Värjää osa pikeeristä sinisellä, punaisella ja keltaisella geelivärillä
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka