Koko Suomi leipoo joulun -ohjelman ensimmäisessä jaksossa Jukka leipoi suklaisia pipareita.
Ainekset
- 100 g Valio voita
- 1½ dl muscovadosokeria
- 1 kananmuna
- 3 rkl kaakaojauhetta
- ¼ tl kanelia
- ¼ tl neilikkaa
- ¼ tl pomeranssinkuorta jauhettuna
- 1 ¼ dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
- ½ tl leivinjauhetta
Pinnalle
- n. 1 dl pistaasipähkinöitä
Pikeeri
- ¼ dl valkuaista (n. 1 valkuainen)
- n. 1 ½ dl tomusokeria
- Gold glitter sprayta, punaista, sinistä ja keltaista geeliväriä koristeluun
Valmistusohje
OHJE: Vaahdota sokeri ja voi. Lisää kananmuna koko ajan sekoittaen. Siivilöi kaakaojauhe jauhoihin ja lisää loput kuiva-aineet jauhoseokseen. Lisää vaahdon joukkoon
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Ripottele rouhitut pistaasipähkinät pinnalle tasaisesti.
Paista uunin keskiosassa 200 asteessa 8 – 10 minuuttia. (Kiertoilmauunissa 175 asteessa 10-12 min). Kun otat piparitaikinan uunista, tee heti piparimuotilla piparit ja tee reikä ripustusnarua varten. Siirrä jäähtymään.
PIKEERI: Vatkaa valkuaisia ja tomusokeria sähkövatkaimella noin 4 minuuttia.
Koristele jäähtyneet piparit pikeerillä ja glitter spraylla. Värjää osa pikeeristä sinisellä, punaisella ja keltaisella geelivärillä
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.