Mainos

Koko Suomi leipoo: Elsa ja Andersin Suklaafudgekonvehdit

Koko_Suomi_leipoo_S7_eps13_1293
MTV Oy/ Miira Ojanen

Koko Suomi leipoo joulun -ohjelman kolmannessa jaksossa leivottiin lasten kanssa.

Ainekset

  • 400 g tummaa suklaata
  • 50 g Valio voita
  • 1 tlk kondensoitua maitoa
  • 150 g mariannemurskaa
  • 15 g pakastekuivattua vadelmaa

Karamellisoitu pistaasipähkinärouhe

  • 1 dl sokeria
  • 1 dl pistaasipähkinöitä

Valmistusohje

OHJE: Sulata suklaa ja voi vesihauteen päällä. Lisää kondensoitu maito ja sekoita kaikki yhteen. Lisää marianne murskaa maun mukaan. Kaada noin 20cm x 30 cm vuokaan. Koristele pakastekuivatuilla vadelmilla. Anna jähmettyä. Leikkaa paloiksi.

KARAMELLISOITU PISTAASIPÄHKINÄROUHE:  Rouhi pistaasipähkinät karkeaksi rouheeksi. Sulata sokeri pannulla, mutta älä ruskista. Sekoita sulaneeseen sokeriin pähkinärouhe. Levitä sokeri-pähkinäseos leivinpaperin päälle. Anna jäähtyä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.