Koko Suomi leipoo: Calician ja Riitan jouluinen fudge
![Copyright: MTV Oy/ Miira Ojanen. Koko_Suomi_leipoo_S7_eps13_1281](https://im.mtvuutiset.fi/image/8316742/landscape16_9/1600/900/d22fc0c60c927be889746edfb00976/kk/koko-suomi-leipoo-s7-eps13-1281.jpg)
Koko Suomi leipoo joulun -ohjelman kolmannessa jaksossa leivottiin lasten kanssa.
Ainekset
- 150 g Valio kuohukermaa
- 5 dl sokeria
- 150 g Valio voita
- 1 rkl siirappia
- 1 tl vaniljasokeria
- 100 g valkosuklaata
- 4 piparmintun makuista karkkikeppiä
- ripaus sahramia
Valmistusohje
OHJE: Mittaa kerma, sokeri, voi, siirappi, sahrami ja vaniljasokeri paksupohjaiseen kattilaan ja keitä kunnes mittari näyttää 120 astetta. Sekoita välillä. Pilko valkosuklaa. Lisää suklaa 120 asteiseen seokseen ja ota kattila pois liedeltä. Sekoita kunnes suklaa on sulanut. Kaada seos 15 cm x 20 cm leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Ripottele pinnalle murskatut piparminttukarkit. Jäähdytä hyvin. Poista levy vuoasta ja käännä ylösalaisin saadaksesi kauniimman leikkausjäljen. Leikkaa terävällä veitsellä paloihin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka