Mainos

Koko Suomi leipoo: Calician ja Riitan jouluinen fudge

Koko_Suomi_leipoo_S7_eps13_1281
MTV Oy/ Miira Ojanen

Koko Suomi leipoo joulun -ohjelman kolmannessa jaksossa leivottiin lasten kanssa.

Ainekset

  • 150 g Valio kuohukermaa
  • 5 dl sokeria
  • 150 g Valio voita
  • 1 rkl siirappia
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 100 g valkosuklaata
  • 4 piparmintun makuista karkkikeppiä
  • ripaus sahramia

Valmistusohje

OHJE: Mittaa kerma, sokeri, voi, siirappi, sahrami ja vaniljasokeri paksupohjaiseen kattilaan ja keitä kunnes mittari näyttää 120 astetta. Sekoita välillä. Pilko valkosuklaa. Lisää suklaa 120 asteiseen seokseen ja ota kattila pois liedeltä. Sekoita kunnes suklaa on sulanut. Kaada seos 15 cm x 20 cm leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Ripottele pinnalle murskatut piparminttukarkit. Jäähdytä hyvin. Poista levy vuoasta ja käännä ylösalaisin saadaksesi kauniimman leikkausjäljen. Leikkaa terävällä veitsellä paloihin.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja