Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Klenetit

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kasvisruoka

30 kappaletta

  • 5 munankeltuaista
  • 50 g sokeria
  • 3 rkl suolatonta voita
  • 1 rkl konjakkia
  • 200 g vehnäjauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta
  • 2 tl raastettua sitruunankuorta
  • (ripaus kanelia ja sokeria)
  • öljyä friteeraukseen

Valmistusohje

1. Sulata ja jäähdytä voi. Ota kirkas osa talteen ja kaada pois samea pohjasakka. Pese sitruuna ja raasta kuori. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe. Vaahdota munankeltuaiset ja sokeri. Lisää munavaahtoon kirkastettu jäähtynyt voi, konjakki, raastettu sitruunankuori ja viimeisenä jauhoseos. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Anna vetäytyä viileässä pari tuntia.

2. Kauli taikina ohueksi levyksi. Ota levystä taikinapyörällä 7x2 cm kokoisia suorakulmioita ja tee keskelle "napinläpi". Vedä taikinalevyn toinen puoli varovasti reiän läpi. Kauli ja "solmi" loput leivonnaiset ennen friteerausta. Kuumenna kookosrasva tai maissiöljy. Friteeraa kokeeksi yksi taikinanyytti, jonka pitäisi muuttua vaaleanruskeaksi muutamassa minuutissa. Lisää leivonnaiset öljyyn pienissä erissä ja friteeraa, kunnes ne ovat kullanruskeita ja nousevat pintaan.

Muista kaulita ja solmia kaikki klenetit ennen keittämistä, sillä kuivunut taikina on vaivattava ja kaulittava uudelleen. Ole varovainen friteeratessasi klenettejä, erityisesti jos lähettyvillä on lapsia.

3. Ota klenetit kattilasta reikäkauhalla ja valuta talouspaperilla vuoratun tarjottimen päällä. Kääntele halutessasi valutetut klenetit sokeri-kaneliseoksessa.

Lisää aiheesta:

Lämpimät äyriäispasteijatPehmeät bataattikakkusetMantelivuoat sitruunakreemilläFriteeratut omenarenkaat sabayonkastikkeellaBataattipikkuleivätAppelsiini-sahramitorttu
MunkitKasvisruokaJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Munkit
  • 25.4.11:00
    Vappu

    Munkit ilman uppopaistoa

  • 28.04.202407:00
    Vappu

    Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin

  • 27.04.202308:20
    Vappu

    Munkit vapuksi: Perinteinen munkkitaikina, josta teet munkkirinkilät

  • 29.04.202214:21
    Vappu

    Helpot vappumunkit eli Linnean dulce de leche -munkit

  • 01.11.201720:05
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Tekninen tehtävä – Possumunkki