Kirsikka-clafoutis
Julkaistu
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- 500 g kirsikoita
- 2 rkl sokeria kirsikoihin
- 3 munaa
- 50 g sokeria
- 250 g vehnäjauhoja
- hieman suolaa
- 3 dl maitoa
- nokare voita
Valmistusohje
Pyöritä kirsikat sokerissa ja jätä maustumaan. Vaahdota munat ja sokeri keskenään. Lisää joukkoon suola ja vehnäjauhot, sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi maito. Kaada taikina voideltuun uunivuokaan tai pannuun, joka kestää uunia. Ripottele kirsikat taikinan päälle ja paista uunissa 170°c:ssa noin 25 minuuttia. Tarjoile clafoutis kuumana vaniljajäätelön kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa