Kinuski-karpalo-cannelonit
Kotitalousopettaja Arja Elina Laineen herkulliset kinuski-karpalo-cannelonit lämmittävät kylmenevinä syysiltoina.
Ainekset
- Täytä cannelloni-putket jäisillä marjoilla ja aseta täydet marjaputket voideltuun pienehköön uunivuokaan (n. 15 x 20 cm uunivuoka) kahdeksi kerrokseksi sitä mukaa, kun täytät ne.
- Kaada putkien päälle kinuskikastiketta ja vaniljakastiketta sekä maitoa niin, että putket ovat nesteen peitossa. Paista 225-asteisen uunin alatasolla n. 30 min, kunnes ruoka on pinnaltaan kauniin keltainen. Anna ruuan vetäytyä hetki ennen tarjoilua.
- VINKKI: Voit käyttää vähemmän marjoja ja käyttää osaksi hedelmäkuutioita, esim. omenakuutioita.
Resepti
- Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy
Valmistusohje
4:lle jälkiruoaksi (12 putkea eli 3 putkea / annos)4:lle jälkiruoaksi (12 putkea eli 3 putkea / annos)
Täyte:
5 dl karpaloita, puolukoita tai herukoita (jäisinä)
Päälle:
2 dl kinuskikastiketta
2–3 dl vaniljakastiketta
n. 2 dl maitoa
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pannukakku – paras pannukakkuohje on tässä!
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Salamurhaajan pasta eli spagetti all'assassina
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Helppo kanaviillokki – nopea valmistaa, taatusti maistuvaa
-
Munakasrulla á la Hellapoliisi