Kinkkutäytteisiä pastakääröjä
Jos sinulla on jäänyt keitettyä kinkkua tähteeksi - vaikka joulukinkkua - on tämän ruoan aika. Tarjoile lounaana tai iltapalana rapeiden vihannesten kera.
Neljälle
- 400 g keittokinkkua suikaleina
- 250 g kurttukaalia tai pinaattia/pakaste
- 1 punasipuli
- voita
- suolaa ja mustapippuria
- 1 dl ranskankermaa
- 8 tuoretta lasagnelevyä
- 1 dl tomaattikastiketta
- 2 dl juustoraastetta
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sulata kurttukaalisilppu ja purista siitä enin neste. Kuori ja silppua sipuli. Kuullota sipulia ja kaalia voissa. Mausta suolalla ja pippurilla.
2. Sekoita joukkoon kinkkusuikaleet ja ranskankerma. Nosta täytettä lasagnelevyillle, kääri levyt rullalle pitkältä sivulta aloittaen. Nosta kääröt voideltuun uunivuokaan saumapuoli alaspäin.
3. Kaada päälle tomaattikastiketta ja sirottele pinnalle juustoraastetta. Gratinoi uunin keskitasolla 20-25 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Taivaallinen omenahillo
-
Jäädytetty nutella-juustokakku
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Anun mokkakakku
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista