Kevyt joulumaksapasteija

Tämä on kevyt, nopea ja juhlava pasteija. Sitä voi nauttia leivän päällä tai sen voi tarjoilla pateena. Helpointa on valmistaa pasteija kulhossa ja hyytelöidä se. Voit myös käyttää annosvuokia, joka vaatii hieman näpertelyä, mutta ei ole vaikeaa.

Neljälle

  • 2 rasiaa kevyttä maksapasteijaa (2 x 200 g)
  • 250 g tuoreita herkkusieniä
  • ½ dl konjakkia tai kuivaa sherryä
  • ½ dl maitoa
  • 1 dl lihalientä kuutiosta
  • ½ dl konjakkia
  • 2 liivatelehteä
  • laakerinlehtiä
  • roseepippureita

Tarjoiluun

  • hillosipuleita, pikkukurkkuja ja vihreitä lehtiä

Valmistusohje

1. Ota pasteija jääkaapista ja anna lämmetä huoneenlämpöiseksi. Hienonna herkkusienet karkeasti. Säästä muutama koristeluun. Paista hienonnetut sienet voissa tai öljyssä, anna jäähtyä. Sekoita konjakki, maito, paistetut herkkusienet ja pasteija. Laita pasteija kulhoon.

2. Hyytelö: Laita liivatelehdet kylmään veteen 5 minuutiksi. Kuumenna liemi ja konjakki. Puristele liivatteista ylimääräinen vesi ja liuota ne kuumaan liemeen. Laita kylmään ja anna hyytelön jähmettyä sakeaksi, mutta vielä juoksevaksi.

3. Laita pasteijan päälle muutama laakerinlehti, roseepippuri ja herkkusieniviipale ja kaada hyytelöliemi varoen päälle. Laita kylmään ja anna jähmettyä täysin. Tarjoile hillosipuleiden, pienten säilykekurkkujen ja vihreiden lehtien kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.