Kevyt joulumaksapasteija
Tämä on kevyt, nopea ja juhlava pasteija. Sitä voi nauttia leivän päällä tai sen voi tarjoilla pateena. Helpointa on valmistaa pasteija kulhossa ja hyytelöidä se. Voit myös käyttää annosvuokia, joka vaatii hieman näpertelyä, mutta ei ole vaikeaa.
Neljälle
- 2 rasiaa kevyttä maksapasteijaa (2 x 200 g)
- 250 g tuoreita herkkusieniä
- ½ dl konjakkia tai kuivaa sherryä
- ½ dl maitoa
- 1 dl lihalientä kuutiosta
- ½ dl konjakkia
- 2 liivatelehteä
- laakerinlehtiä
- roseepippureita
Tarjoiluun
- hillosipuleita, pikkukurkkuja ja vihreitä lehtiä
Valmistusohje
1. Ota pasteija jääkaapista ja anna lämmetä huoneenlämpöiseksi. Hienonna herkkusienet karkeasti. Säästä muutama koristeluun. Paista hienonnetut sienet voissa tai öljyssä, anna jäähtyä. Sekoita konjakki, maito, paistetut herkkusienet ja pasteija. Laita pasteija kulhoon.
2. Hyytelö: Laita liivatelehdet kylmään veteen 5 minuutiksi. Kuumenna liemi ja konjakki. Puristele liivatteista ylimääräinen vesi ja liuota ne kuumaan liemeen. Laita kylmään ja anna hyytelön jähmettyä sakeaksi, mutta vielä juoksevaksi.
3. Laita pasteijan päälle muutama laakerinlehti, roseepippuri ja herkkusieniviipale ja kaada hyytelöliemi varoen päälle. Laita kylmään ja anna jähmettyä täysin. Tarjoile hillosipuleiden, pienten säilykekurkkujen ja vihreiden lehtien kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Piknikin pelastava pastasalaatti