Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kevyt joulumaksapasteija

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Neljälle

  • 2 rasiaa kevyttä maksapasteijaa (2 x 200 g)
  • 250 g tuoreita herkkusieniä
  • ½ dl konjakkia tai kuivaa sherryä
  • ½ dl maitoa
  • 1 dl lihalientä kuutiosta
  • ½ dl konjakkia
  • 2 liivatelehteä
  • laakerinlehtiä
  • roseepippureita

Tarjoiluun

  • hillosipuleita, pikkukurkkuja ja vihreitä lehtiä

Valmistusohje

1. Ota pasteija jääkaapista ja anna lämmetä huoneenlämpöiseksi. Hienonna herkkusienet karkeasti. Säästä muutama koristeluun. Paista hienonnetut sienet voissa tai öljyssä, anna jäähtyä. Sekoita konjakki, maito, paistetut herkkusienet ja pasteija. Laita pasteija kulhoon.

2. Hyytelö: Laita liivatelehdet kylmään veteen 5 minuutiksi. Kuumenna liemi ja konjakki. Puristele liivatteista ylimääräinen vesi ja liuota ne kuumaan liemeen. Laita kylmään ja anna hyytelön jähmettyä sakeaksi, mutta vielä juoksevaksi.

3. Laita pasteijan päälle muutama laakerinlehti, roseepippuri ja herkkusieniviipale ja kaada hyytelöliemi varoen päälle. Laita kylmään ja anna jähmettyä täysin. Tarjoile hillosipuleiden, pienten säilykekurkkujen ja vihreiden lehtien kera.

Tämä on kevyt, nopea ja juhlava pasteija. Sitä voi nauttia leivän päällä tai sen voi tarjoilla pateena. Helpointa on valmistaa pasteija kulhossa ja hyytelöidä se. Voit myös käyttää annosvuokia, joka vaatii hieman näpertelyä, mutta ei ole vaikeaa.

Lisää aiheesta:

BroilerinmaksamousseParsabavaroisePääsiäistorttu hedelmien kanssaRanskalainen persiljakinkkuKananmaksamousseKuorrutetut fileemedaljongit
MaksapasteijaJouluAlkuruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Maksapasteija
  • 19.01.202311:16
    Lisäkeruoat

    Hilja-mummin maksapiiras

  • 15.12.201707:27
    Jouluruoka

    Nopea kananmaksapatée joulupöytään

  • 18.02.201300:00
    Joulu

    Joulupasteija

  • 18.02.201300:00
    Välipalat

    Herkkupalat

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Joulun maksapasteija