Kevätkeitto
Valmista maukas kevätkeitto Alexin helpon reseptin avulla. Tarjoa keitto tuoreen ruisleivän kanssa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Ainekset
- 1 (n. 400 g) pieni kukkakaali
- 100 g pieniä varhaisporkkanoita
- 150 g pientä uutta perunaa
- 300 g herneenpalkoja
- 100 g tuoreita pinaatinlehtiä
- 7 dl kasvislientä
- 150 g maustettua tuorejuustoa
- suolaa
- valkopippuria myllystä
Valmistusohje
Puhdista ja kuori kasvikset. Paloittele kukkakaali pieniksi kukinnoiksi.
Leikkaa porkkanat 23 cm:n leveiksi paloiksi ja halkaise perunat tarvittaessa. Perkaa herneenpalot. Poista pinaatinlehdistä karkeat ruodot ja leikkaa lehdet suikaleiksi.
Kiehauta kasvisliemi. Pane kattilaan kukkakaali, porkkanat ja perunat. Keitä ne juuri ja juuri pehmeiksi noin 5-10 minuuttia. Keittoaika riippuu siitä, kuinka nuoria ja tuoreita kasvikset ovat.
Lisää herneet ja pinaatti sekä tuorejuusto ja anna kiehua hiljalleen muutaman minuutin ajan. Mausta ja tarkista maku. Tarjoa tuoreen ruisleivän kanssa.
Yhden annoksen energiasisältö:
Energiaa 230 kcal
Proteiinia 9g (16 E%)
Hiilihydraatteja 15g (26 E%)
Kuitua 9g (n. 1/4 päivän kuiduntarpeesta!)
Rasvaa 14g (55 E%) josta tyydyttynyttä rasvaa 8g
(57% kokonaisrasvasta, rasvan laatu on huono)
Suolaa 4,2g (annoksesta saa lähes koko päivän suolan)
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Taivaallinen omenahillo
-
Jäädytetty nutella-juustokakku
-
Anun mokkakakku
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti