Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kevätkeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Valmista maukas kevätkeitto Alexin helpon reseptin avulla. Tarjoa keitto tuoreen ruisleivän kanssa.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka, Kasvisruoka

Ainekset

  • 1 (n. 400 g) pieni kukkakaali
  • 100 g pieniä varhaisporkkanoita
  • 150 g pientä uutta perunaa
  • 300 g herneenpalkoja
  • 100 g tuoreita pinaatinlehtiä
  • 7 dl kasvislientä
  • 150 g maustettua tuorejuustoa
  • suolaa
  • valkopippuria myllystä

Valmistusohje

Puhdista ja kuori kasvikset. Paloittele kukkakaali pieniksi kukinnoiksi.

Leikkaa porkkanat 2­3 cm:n leveiksi paloiksi ja halkaise perunat tarvittaessa. Perkaa herneenpalot. Poista pinaatinlehdistä karkeat ruodot ja leikkaa lehdet suikaleiksi.

Kiehauta kasvisliemi. Pane kattilaan kukkakaali, porkkanat ja perunat. Keitä ne juuri ja juuri pehmeiksi noin 5-10 minuuttia. Keittoaika riippuu siitä, kuinka nuoria ja tuoreita kasvikset ovat.

Lisää herneet ja pinaatti sekä tuorejuusto ja anna kiehua hiljalleen muutaman minuutin ajan. Mausta ja tarkista maku. Tarjoa tuoreen ruisleivän kanssa.

Yhden annoksen energiasisältö:

Energiaa 230 kcal

Proteiinia 9g (16 E%)

Hiilihydraatteja 15g (26 E%)

Kuitua 9g (n. 1/4 päivän kuiduntarpeesta!)

Rasvaa 14g (55 E%) josta tyydyttynyttä rasvaa 8g

(57% kokonaisrasvasta, rasvan laatu on huono)

Suolaa 4,2g (annoksesta saa lähes koko päivän suolan)

Lisää aiheesta:

RapukeittoKurpitsakeittoa ja paistettuja valkopapujaPerunainen pinaattikeittoLammas-kaalikeittoFenkolikeittoBouillabaisse
KasviskeittoAlkuruoatKananmunatonSadonkorjuuKasvisruokaGoGreenPääruoat
Kasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kasviskeitto
  • 27.1.10:01
    Huomenta Suomi

    Sauli Kemppaisen purjo-perunakeitto ja kukkakaalikeitto

  • 15.11.202414:05
    Kurpitsakeitto

    Tärkkilän Selman kurpitsakeitto

  • 04.10.202407:44
    Papukeitto

    Meksikolainen papukeitto

  • 03.11.202315:07
    Tomaattikeitto

    Uunissa paahdettu tomaattikeitto

  • 12.10.202309:40
    Juureskeitto

    Paahdettu palsternakkakeitto