Julkaistu
Eilisestä pullasta ja mansikoista syntyy tämän kesän helpoin ja herkullisin jälkiruoka, joka vie taatusti kielen mennessään. Resepti on kokki Teresa Välimäen käsialaa.
6 annosta
- 4 eilistä korvapuustia, voipullaa tai pari viipaletta pullapitkoa
- 6-8 muro- tai suklaakeksiä
- 6-8 valmista marenkia
- 1 l mansikoita puolitettuina
- 4 dl vispikermaa
- 250 g maitorahkaa
- 0,5-1 dl sokeria
- 2 tl sitruunan raastettua kuorta
- ripaus kanelia
koristeluun
- syötäviä kukkia
- tuoreita mintunlehtiä
Valmistusohje
Paloittele pullat, murskaa keksit ja marengit. Puhdista ja puolita mansikat. Vaahdota kerma kuohkeaksi ja kääntele se maitorahkan joukkoon. Lisää myös sokeri, sitruunan kuoriraaste ja kaneli. Kokoa aineksista kerroksittain kaunis jälkiruoka lasimaljaan. Koristele mansikoilla, syötävillä kukilla ja mintunlehdillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.