Kesän herkuin jälkkärimalja
Eilisestä pullasta ja mansikoista syntyy tämän kesän helpoin ja herkullisin jälkiruoka, joka vie taatusti kielen mennessään. Resepti on kokki Teresa Välimäen käsialaa.
6 annosta
- 4 eilistä korvapuustia, voipullaa tai pari viipaletta pullapitkoa
- 6-8 muro- tai suklaakeksiä
- 6-8 valmista marenkia
- 1 l mansikoita puolitettuina
- 4 dl vispikermaa
- 250 g maitorahkaa
- 0,5-1 dl sokeria
- 2 tl sitruunan raastettua kuorta
- ripaus kanelia
koristeluun
- syötäviä kukkia
- tuoreita mintunlehtiä
Valmistusohje
Paloittele pullat, murskaa keksit ja marengit. Puhdista ja puolita mansikat. Vaahdota kerma kuohkeaksi ja kääntele se maitorahkan joukkoon. Lisää myös sokeri, sitruunan kuoriraaste ja kaneli. Kokoa aineksista kerroksittain kaunis jälkiruoka lasimaljaan. Koristele mansikoilla, syötävillä kukilla ja mintunlehdillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti