Kesän herkuin jälkkärimalja

makujenaamu_lohifenkoli
M

Eilisestä pullasta ja mansikoista syntyy tämän kesän helpoin ja herkullisin jälkiruoka, joka vie taatusti kielen mennessään. Resepti on kokki Teresa Välimäen käsialaa.

6 annosta

  • 4 eilistä korvapuustia, voipullaa tai pari viipaletta pullapitkoa
  • 6-8 muro- tai suklaakeksiä
  • 6-8 valmista marenkia
  • 1 l mansikoita puolitettuina
  • 4 dl vispikermaa
  • 250 g maitorahkaa
  • 0,5-1 dl sokeria
  • 2 tl sitruunan raastettua kuorta
  • ripaus kanelia

koristeluun

  • syötäviä kukkia
  • tuoreita mintunlehtiä

Valmistusohje

Paloittele pullat, murskaa keksit ja marengit. Puhdista ja puolita mansikat. Vaahdota kerma kuohkeaksi ja kääntele se maitorahkan joukkoon. Lisää myös sokeri, sitruunan kuoriraaste ja kaneli. Kokoa aineksista kerroksittain kaunis jälkiruoka lasimaljaan. Koristele mansikoilla, syötävillä kukilla ja mintunlehdillä.


Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!