Kesäinen juhlabooli
Valkoviinipohjainen booli sopii hyvin kevään ja kesän juhliin! Raikas booli koristellaan tuoreilla mansikoilla ja limen sekä sitruunan kuorilla.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Ainekset
- 2 limen mehu
- 2 sitruunan mehu
- 1/2dl sokerisiirappia
- 1 dl mandariinilikööriä
- 1 dl amarettoa
- 1 pll valkoviiniä
- 2-3 tlk ginger alea
- 1 rasia mansikoita
- 3 dl jäitä
Valmistusohje
Aloita raastamalla koristeraudalla kahden limen ja yhden sitruunan kuori. Seuraavaksi purista isoon kulhoon siivilän läpi 2 sitruunan ja 2 limen mehu. Lisää joukkoon sokerisiirappi, mandariinilikööri, amaretto, valkoviini ja ginger ale. Sekoita ja kaada juoma isoon kannuun, jossa on jäitä ja viipaloituja mansikoita. Koristele lopuksi limen ja sitruunan kuorella.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti