Kaurapuuroa ja omenasosetta
Kaurapuuro on maailman parasta pikaruokaa! Saadaksesi tasaisen ja pehmeän puuron, hiutaleet pitää laittaa kylmään veteen ja sitten kuumentaa kiehuvaksi. Puuro on vuosisatojen ajan ollut päivän ensimmäinen ateria Pohjolassa, mutta se sopii myös hyvin välipalaksi.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Kasvisruoka
Neljälle
- 4 dl kaurahiutaleita
- 9 dl vettä
- 1 tl suolaa
Tarjoiluun
- maitoa
- omenasosetta, raakaraastettuja omenoita, rusinoita
Valmistusohje
1. Sekoita kaurahiutaleet, vesi ja suola kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua miedolla lämmöllä n. 3 minuuttia. Sekoittele välillä.
2. Tarjoile puuro kylmän maidon kera. Omenasose, omenaraaste, rusinat tai hillo maistuvat hyvältä puuron kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan