Kaurapuuroa ja omenasosetta

Kaurapuuro on maailman parasta pikaruokaa! Saadaksesi tasaisen ja pehmeän puuron, hiutaleet pitää laittaa kylmään veteen ja sitten kuumentaa kiehuvaksi. Puuro on vuosisatojen ajan ollut päivän ensimmäinen ateria Pohjolassa, mutta se sopii myös hyvin välipalaksi.

Neljälle

  • 4 dl kaurahiutaleita
  • 9 dl vettä
  • 1 tl suolaa

Tarjoiluun

  • maitoa
  • omenasosetta, raakaraastettuja omenoita, rusinoita

Valmistusohje

1. Sekoita kaurahiutaleet, vesi ja suola kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua miedolla lämmöllä n. 3 minuuttia. Sekoittele välillä.

2. Tarjoile puuro kylmän maidon kera. Omenasose, omenaraaste, rusinat tai hillo maistuvat hyvältä puuron kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!