Karpalo parfee

"Muisto lapsuudesta, karpalo parfee oli mummini bravuurijälkiruoka aina perheeni käydessä siellä syömässä ja se oli myöskin ruokailun odotetuin kohokohta", kertoo Top Chef kilpailija Hanna Leinonen. Tämä oli ensimmäisen jakson voittajaresepti!

Karpalo parfee

  • 250 g karpaloita
  • 4 keltuaista
  • 4 valkuaista
  • 2 dl tomusokeria
  • 5 dl kuohukermaa

Valmistusohje

1. Soseuta karpalot karkeasti.

2. Vaahdota keltuaiset ja puolet sokerista.

3. Vaahdota valkuaiset ja puolet sokerista kovaksi vaahdoksi. 4. Vatkaa kerma erikseen.

5. Yhdistä vaahdot ja lopuksi karpalopyree. Laita laakeaan astiaan ja pakastimeen 2 tunniksi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.