Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Karkkikääretorttu

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Leivo perheelle tai ystäville ihanan raikas kääretorttu. Piristystä ja rapsakkuutta tähän kääretorttuun tuovat ranskalaiset pastillit.

Ainekset

  • Noin 15 viipaletta

Kääretorttupohja

  • 4 kananmunaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 ½ dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte

  • 2 dl marjasosetta tai -survosta, esim. survottua vadelmaa + mansikkaa

Rahka-karkkiseos

  • 1 tlk kuohukermaa (2 dl) tai vispautuvaa kermavalmistetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tlk maitorahkaa (200 g)
  • 100 g ranskalaisia pastilleja rouhittuna

Päälle

  • rahkaseosta
  • 100 g ranskalaisia pastilleja tms. karkkeja

Valmistusohje

Vatkaa kääretorttupohjaa varten munat vaahdoksi sokerin kanssa. Sekoita kuohkeaan vaahtoon vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Kaada taikina voidellulle leivinpaperille uunipellille ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 7-10 min kauniin keltaiseksi. Kumoa kypsä torttu toiselle leivinpaperille, jolle on ripoteltu hieman sokeria. Anna jäähtyä.

Vatkaa rahkaseosta varten kerma vaahdoksi, lisää sekaan rahka, mausta vaniljasokerilla ja sekoita seokseen murskaamasi karkkirouhe. (Murskaa itse tehtävää karkkirouhetta varten n. 100 g ranskanpastilleja huhmareessa tai monitoimikoneen tms. myllyllä.)

Levitä torttulevylle ensin marjasurvos ohueksi kerrokseksi ja sitten päälle puolet rahkaseoksesta. Rullaa kääretortuksi jättäen sauma alaspäin.

Kaada loppu rahkaseos tortun päälle ja levitä se kauniisti. Koristele ranskanpastilleilla.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

Cookies and cream -kääretorttuValkosuklaa-mansikkakääretorttuSuklaaunelma kääretorttu raparperilla tai marjoillaRuiskääretorttu mämmimousellaMansikkakääretorttuJuhlakääretorttu
KääretorttuMyllyn ParasJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Kääretorttu
  • 4.5.09:01
    Äitienpäivä

    Mansikkakääretorttu

  • 4.5.09:00
    Äitienpäivä

    Cookies and cream -kääretorttu

  • 28.04.202313:19
    Kakku

    Cha Cha Charlotte – helppo Käärijä-kakku kaupan valmiista kääretortusta

  • 06.04.202309:51
    Hellapoliisi

    Sitruuna-marenkileivokset – gluteeniton leivonnainen kevään juhliin

  • 18.12.202014:57
    Leivonta

    Marenkikääretorttu klementiinihillokkeella ja hasselpähkinämoussella