Karkkikääretorttu
Leivo perheelle tai ystäville ihanan raikas kääretorttu. Piristystä ja rapsakkuutta tähän kääretorttuun tuovat ranskalaiset pastillit.
Ainekset
- Noin 15 viipaletta
Kääretorttupohja
- 4 kananmunaa
- 1 dl sokeria
- 1 ½ dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Täyte
- 2 dl marjasosetta tai -survosta, esim. survottua vadelmaa + mansikkaa
Rahka-karkkiseos
- 1 tlk kuohukermaa (2 dl) tai vispautuvaa kermavalmistetta
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 tlk maitorahkaa (200 g)
- 100 g ranskalaisia pastilleja rouhittuna
Päälle
- rahkaseosta
- 100 g ranskalaisia pastilleja tms. karkkeja
Valmistusohje
Vatkaa kääretorttupohjaa varten munat vaahdoksi sokerin kanssa. Sekoita kuohkeaan vaahtoon vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Kaada taikina voidellulle leivinpaperille uunipellille ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 7-10 min kauniin keltaiseksi. Kumoa kypsä torttu toiselle leivinpaperille, jolle on ripoteltu hieman sokeria. Anna jäähtyä.
Vatkaa rahkaseosta varten kerma vaahdoksi, lisää sekaan rahka, mausta vaniljasokerilla ja sekoita seokseen murskaamasi karkkirouhe. (Murskaa itse tehtävää karkkirouhetta varten n. 100 g ranskanpastilleja huhmareessa tai monitoimikoneen tms. myllyllä.)
Levitä torttulevylle ensin marjasurvos ohueksi kerrokseksi ja sitten päälle puolet rahkaseoksesta. Rullaa kääretortuksi jättäen sauma alaspäin.
Kaada loppu rahkaseos tortun päälle ja levitä se kauniisti. Koristele ranskanpastilleilla.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka