Mainos

Karkkikääretorttu

Leivo perheelle tai ystäville ihanan raikas kääretorttu. Piristystä ja rapsakkuutta tähän kääretorttuun tuovat ranskalaiset pastillit.

Ainekset

  • Noin 15 viipaletta

Kääretorttupohja

  • 4 kananmunaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 ½ dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte

  • 2 dl marjasosetta tai -survosta, esim. survottua vadelmaa + mansikkaa

Rahka-karkkiseos

  • 1 tlk kuohukermaa (2 dl) tai vispautuvaa kermavalmistetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tlk maitorahkaa (200 g)
  • 100 g ranskalaisia pastilleja rouhittuna

Päälle

  • rahkaseosta
  • 100 g ranskalaisia pastilleja tms. karkkeja

Valmistusohje

Vatkaa kääretorttupohjaa varten munat vaahdoksi sokerin kanssa. Sekoita kuohkeaan vaahtoon vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Kaada taikina voidellulle leivinpaperille uunipellille ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 7-10 min kauniin keltaiseksi. Kumoa kypsä torttu toiselle leivinpaperille, jolle on ripoteltu hieman sokeria. Anna jäähtyä.

Vatkaa rahkaseosta varten kerma vaahdoksi, lisää sekaan rahka, mausta vaniljasokerilla ja sekoita seokseen murskaamasi karkkirouhe. (Murskaa itse tehtävää karkkirouhetta varten n. 100 g ranskanpastilleja huhmareessa tai monitoimikoneen tms. myllyllä.)

Levitä torttulevylle ensin marjasurvos ohueksi kerrokseksi ja sitten päälle puolet rahkaseoksesta. Rullaa kääretortuksi jättäen sauma alaspäin.

Kaada loppu rahkaseos tortun päälle ja levitä se kauniisti. Koristele ranskanpastilleilla.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!