Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Karitsan fileet ja salsa verde à la Vappu Pimiä

Julkaistu 01.04.2015 07:55

1.4.2015. Kokeile Vappu Pimiän reseptiä vaikka pääsiäispöytään! Resepti kirjasta Vapun Reseptikirja (Cozy Publishing, 2015).

Ainekset

  • 2 karitsan filettä per syöjä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • öljyä tai voita paistamiseen

Salsa verde

  • 3 ruukkua tai neljä kourallista tuoreita yrttejä (minttua, korianteria, basilikaa, persiljaa yms) voit käyttää 1-2 eri lajiketta tai vaikka neljää, taivas on rajana!
  • 1 sitruunan mehu
  • 2 rkl kaprismarjoja
  • 1 valkosipulinkynsi silputtuna
  • 4-5 sardellifilettä(huom ei anjoviksia, vaan öljyyn säilöttyjä sardelleja, joita löytyy nykyään ihan pienistäkin marketeista)
  • ½- 1 dl hyvää oliiviöljyä
  • suolaa, mustapippuria

Ohratto

  • 2dl esikypsytettyä ohraa rikottua tai kokonaista
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 dl valkoviiniä loraus oliiviöljyä
  • 4-5 dl kanalientä (kuutiosta käy) suolaa ja pippuria
  • nokare voita tai kourallinen raastettua parmesaania

Valmistusohje

Ota karitsan fileet hyvissä ajoin huoneenlämpöön ennen paistamista. Mittaa kaikki salsa verden ainekset blenderiin tai tehosekoittimeen ja surauta tasaiseksi. Sardelleissa on suolaa, joten älä lorauta suolaa alkuun ainankaan paljoa. Oliiviöljyn määrää voit säädelllä sen mukaan, kuinka juoksevaa kastikkeesta haluat, laita jääkaappiin tekeytymään. Voit hyvin tehdä kastikkeen jo vaikka edellisenä päivänä. Se säilyy jääkaapissa noin viikon. Ripottele fileiden päälle suolaa ja pippuria. Kuumenna pannu tulikuumaksi ja anna rasvan kunnolla kuumentua. Paista fileet todella nopeasti molemmilta puolita. Itse kun pidän mediummiinus kypsyydestä, paistan niitä vajaan minuutin per puoli. Laita fileet vuokaan ja peitä se foliolla, anna lihan vetäytyä muutama minuutti, ennen tarjoilua. Tarjoa salsa verden ja haluamasi lisäkkeen kera.

Ohratto:

Silppua sipulit pieneksi ja kuullota niitä hetki tilkassa oliiviöljyä. Lisää joukkoon ohrasuurimot, pyörittele hetki. Kaada sekaan myös valkoviini ja anna haihtua. Kaada kattilaan noin 1dl kanalientä kerrallaan ja pienennä lämpöä. Hämmennä aina välillä ja lisää nestettä noin dl kerrallaan, kunnes edellinen neste on imeytynyt ohraan. Ja jatka näin, niin kauan kunnes ohra on kypsää, mutta ei mössöä, vaan napakkaa. Mausta suolalla ja pippurilla sekä lisää juuri ennen tarjoilua joukkoon nokare voita tai parmesaania tai molempia ja tarjoile. Rikotun suurimon kypsennykseen tällä tavoin menee noin 20-30 min, kokonaisen noin 10min kauemmin. Kokonaisella myös nesteen tarve on vähän enemmän

Lisää aiheesta:

Punaviinissä haudutettu naudankylki - syvän maukkaat ribsitPorsaankylkeä vietnamilaisittainPeuranfileenoisetit ja villiyrttirisottoSivumaku: Karamellipossu Farangin tapaanPitkään haudutettua porsaan kylkeä sekä papucassoulet'aYrtti-inkivääriglaseerattua kuhaa sekä belugalinssejä
LammastaKaritsaaMakuja ja ElämääPääsiäinenPäivän reseptiHuomenta SuomiAjankohtaistaJuhlatPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Lammasta
  • 30.5.14:48
    Lammasvartaat

    Lammaskofta & feta-jogurttikastike

  • 06.04.202014:25
    Pääsiäinen

    Karitsan niska, karitsan ulkofilee, karitsan sisäpaisti – näin valmistat pääsiäislampaan Pekka Terävän ohjeella

  • 20.04.201606:00
    Lammasvartaat

    Josen lammasvarras, jogurttilevite ja bulgurisalaatti

  • 18.04.201614:17
    Kasvisruokavalio

    Josen libanonilaiset mezet

  • 23.03.201608:01
    Pääsiäinen

    Haudutettua lampaan tai karitsan lapaa