Karitsan fileet ja salsa verde à la Vappu Pimiä

1.4.2015. Kokeile Vappu Pimiän reseptiä vaikka pääsiäispöytään! Resepti kirjasta Vapun Reseptikirja (Cozy Publishing, 2015).
Ainekset
- 2 karitsan filettä per syöjä
- suolaa
- mustapippuria
- öljyä tai voita paistamiseen
Salsa verde
- 3 ruukkua tai neljä kourallista tuoreita yrttejä (minttua, korianteria, basilikaa, persiljaa yms) voit käyttää 1-2 eri lajiketta tai vaikka neljää, taivas on rajana!
- 1 sitruunan mehu
- 2 rkl kaprismarjoja
- 1 valkosipulinkynsi silputtuna
- 4-5 sardellifilettä(huom ei anjoviksia, vaan öljyyn säilöttyjä sardelleja, joita löytyy nykyään ihan pienistäkin marketeista)
- ½- 1 dl hyvää oliiviöljyä
- suolaa, mustapippuria
Ohratto
- 2dl esikypsytettyä ohraa rikottua tai kokonaista
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 dl valkoviiniä loraus oliiviöljyä
- 4-5 dl kanalientä (kuutiosta käy) suolaa ja pippuria
- nokare voita tai kourallinen raastettua parmesaania
Valmistusohje
Ota karitsan fileet hyvissä ajoin huoneenlämpöön ennen paistamista. Mittaa kaikki salsa verden ainekset blenderiin tai tehosekoittimeen ja surauta tasaiseksi. Sardelleissa on suolaa, joten älä lorauta suolaa alkuun ainankaan paljoa. Oliiviöljyn määrää voit säädelllä sen mukaan, kuinka juoksevaa kastikkeesta haluat, laita jääkaappiin tekeytymään. Voit hyvin tehdä kastikkeen jo vaikka edellisenä päivänä. Se säilyy jääkaapissa noin viikon. Ripottele fileiden päälle suolaa ja pippuria. Kuumenna pannu tulikuumaksi ja anna rasvan kunnolla kuumentua. Paista fileet todella nopeasti molemmilta puolita. Itse kun pidän mediummiinus kypsyydestä, paistan niitä vajaan minuutin per puoli. Laita fileet vuokaan ja peitä se foliolla, anna lihan vetäytyä muutama minuutti, ennen tarjoilua. Tarjoa salsa verden ja haluamasi lisäkkeen kera.
Ohratto:
Silppua sipulit pieneksi ja kuullota niitä hetki tilkassa oliiviöljyä. Lisää joukkoon ohrasuurimot, pyörittele hetki. Kaada sekaan myös valkoviini ja anna haihtua. Kaada kattilaan noin 1dl kanalientä kerrallaan ja pienennä lämpöä. Hämmennä aina välillä ja lisää nestettä noin dl kerrallaan, kunnes edellinen neste on imeytynyt ohraan. Ja jatka näin, niin kauan kunnes ohra on kypsää, mutta ei mössöä, vaan napakkaa. Mausta suolalla ja pippurilla sekä lisää juuri ennen tarjoilua joukkoon nokare voita tai parmesaania tai molempia ja tarjoile. Rikotun suurimon kypsennykseen tällä tavoin menee noin 20-30 min, kokonaisen noin 10min kauemmin. Kokonaisella myös nesteen tarve on vähän enemmän
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Koko Suomi leipoo: Juustoinen siemennäkkäri ja mausteiset parmesaanipikkuleivät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Koko Suomi leipoo: Mummin mustikkasuu, Juulian resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Wilhelmiina-keksit – nämä supersuositut ja helpot pikkuleivät viedään käsistä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Lumihiutalejoulutortut – taittele joulutorttu helposti lumihiutaleen muotoon