Kanelissa paistetut omenalohkot mantelipedillä
Hyvä jälkiruoka, jonka valmistamiseen kuluu tosin hieman aikaa. Vaikea se ei ole, mutta huolellinen täytyy olla. Suosittelemme, että valmistat tätä kokeeksi ainakin kerran ennen kuin teet vieraille jälkiruoaksi.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Ainekset
- 4 annosta
Mantelipeti
- 100 g mantelimassaa
- 75 g voita
- 1 kananmuna
Luumukastike
- 75 g kuivattuja luumuja
- 1/3 dl sokeria
- 15 g voita
- 3 dl omenasiideriä
Omenalohkot
- 2 omenaa
- 2 rkl sokeria
- 1 tl kanelia
- voita paistamiseen
Tarjoiluun
- vaniljajäätelöä
Valmistusohje
1. Mantelipeti: Kuumenna uuni 175 asteeseen. Raasta mantelimassa ja vatkaa voin kanssa, kunnes koostumus on ilmava. Lisää kananmuna. Voitele leivinpaperi ja levitä taikina paperille sentinpaksuiseksi suorakaiteeksi. Paista noin 12 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea. Anna jäähtyä ja leikkaa sitten kolmionmuotoisiksi paloiksi.
2. Luumukastike: Keitä luumuja, sokeria, voita ja siideriä viiden minuutin ajan. Soseuta ja siivilöi. Jatka tarvittaessa vedellä.
3. Omenalohkot: Kuori ja lohko omenat ja poista siemenet. Pyörittele lohkoja sokerissa ja kanelissa ja paista ne sitten voissa. Jaa lohkot mantelikolmioiden päälle ja tarjoa luumukastikkeen ja vaniljajäätelön kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat kalkkunawrapit
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka