Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kanelissa paistetut omenalohkot mantelipedillä

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka

Ainekset

  • 4 annosta

Mantelipeti

  • 100 g mantelimassaa
  • 75 g voita
  • 1 kananmuna

Luumukastike

  • 75 g kuivattuja luumuja
  • 1/3 dl sokeria
  • 15 g voita
  • 3 dl omenasiideriä

Omenalohkot

  • 2 omenaa
  • 2 rkl sokeria
  • 1 tl kanelia
  • voita paistamiseen

Tarjoiluun

  • vaniljajäätelöä

Valmistusohje

1. Mantelipeti: Kuumenna uuni 175 asteeseen. Raasta mantelimassa ja vatkaa voin kanssa, kunnes koostumus on ilmava. Lisää kananmuna. Voitele leivinpaperi ja levitä taikina paperille sentinpaksuiseksi suorakaiteeksi. Paista noin 12 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea. Anna jäähtyä ja leikkaa sitten kolmionmuotoisiksi paloiksi.

2. Luumukastike: Keitä luumuja, sokeria, voita ja siideriä viiden minuutin ajan. Soseuta ja siivilöi. Jatka tarvittaessa vedellä.

3. Omenalohkot: Kuori ja lohko omenat ja poista siemenet. Pyörittele lohkoja sokerissa ja kanelissa ja paista ne sitten voissa. Jaa lohkot mantelikolmioiden päälle ja tarjoa luumukastikkeen ja vaniljajäätelön kera.

Lisää aiheesta:

Punaviinissä marinoidut päärynät ja kanelijäätelöLehtevä omenapiirakkaKermainen omenapaistosPiirakka karamellisoitujen hedelmien keraKevyt hedelmätorttuKuningataromenat
OmenatGluteenitonSadonkorjuuKasvisruokaJälkiruoatHedelmät ja marjat

Hyvä jälkiruoka, jonka valmistamiseen kuluu tosin hieman aikaa. Vaikea se ei ole, mutta huolellinen täytyy olla. Suosittelemme, että valmistat tätä kokeeksi ainakin kerran ennen kuin teet vieraille jälkiruoaksi.

Tuoreimmat aiheesta

Omenat
  • 15.08.202407:43
    Omenapaistos

    Omena-kaurapaistos ja vaniljakastike

  • 15.08.202407:43
    Hillot

    Anun omenasose

  • 07.10.202214:50
    Hillot

    Taivaallinen omenahillo

  • 20.09.202209:35
    Omenakakku

    Ihana omenabrita! Britakakku omenoista on varma hitti

  • 07.10.202114:56
    Uuniomenat

    Toscaomenat