Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kananmunat Florentine

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Neljälle

  • 600 g tuoretta pinaattia
  • 1 salottisipuli
  • suolaa, pippuria
  • halutessasi, hieman jauhettua muskottipähkinää
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 4 dl maitoa
  • 2 munankeltuaista
  • 50-75 g parmesaaniraastetta tai grevé-juustoa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 8 kananmunaa
  • 2 rkl etikkaa
  • 1 l vettä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 275 asteeseen ja napsauta grillivastus päälle. Puhdista ja huuhdo pinaatti. Paista hienonnettu sipuli voinokareessa. Ryöppää pinaatti runsaassa, kiehuvassa vedessä. Puristele ylimääräinen vesi pinaatista pois ja lisää pinaatti sipulikattilaan. Mausta suolalla, pippurilla ja halutessasi muskotilla.

2. Juustokastike: Paista voita ja jauhoja, lisää maito samalla sekoittaen ja anna kiehua samalla sekoittaen pari minuuttia. Ota kattila liedeltä ja lisää keltuainen kerrallaan, sitten juusto ja kerma. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Hyydytetyt kananmunat: Keitä etikka ja vesi syvässä kattilassa. Alenna lämpöä. Riko munat yksi kerrallaan kuppiin ja valuta varovaisesti hiljalleen poreilevaan veteen. Anna poreilla n. 3 minuuttia. Nosta munat vedestä reikäkauhalla ja laita kulhoon, jossa on kylmää, kevyesti suolattua vettä.

Kananmunat Florentine voidaan tarjoilla alkuruokana tai lounaana. Jotkut haluavat syödä niitä aamiaiseksi, jolloin resepti riittää kahdeksalle. Tarjoiluidea: Asettele pinaattia ja munia paahdetulle leivälle.

4. Jaa pinaatti uuninkestäviin annosvuokiin. Laita päälle kananmunat ja kaada päälle juustokastiketta. Gratinoi grillivastuksen alla kunnes juusto kuplii ja on kullanväristä.

Lisää aiheesta:

Savulohta uppomunien ja pinaatin keraHyydytetyt kananmunat toastilla avokadon, pekonin ja kevätsipulin keraLohta tillikastikkeen ja pommes duchessien keraUunilammascurryKalagratiini foliovuoassaLohipyttipannu
MunatAlkuruoatBrunssiVälipalatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Munat
  • 23.06.202212:52
    Kananmuna

    Munavoi – Katin kikalla teet klassikkolevitteen entistäkin helpommin!

  • 22.03.201606:00
    Graavilohi

    Paistettua parsaa, kylmäsavulohta, uppomuna ja limetti-tillivoisulaa

  • 21.03.201614:23
    Kananmuna

    Momofukun marinoidut kananmunat

  • 21.03.201607:45
    Pääsiäinen

    Munapaistokset

  • 10.04.201408:53
    Ajankohtaista

    Uppomunia ja pekonia