24.9.2014. Kahvia voi käyttää myös ruoanlaitossa! Kokeile Pekka Terävän reseptiä.
Ainekset
- 250 g valmista hummerilientä (Puljonki/Knorr)
- 250 g valmista simpukkalientä (Puljonki/Knorr)
- 250 g vasikkaliemi kirkas
- 100 g Nespresson kahvi
- 25 g Curry laadukas
- 50 g Kerma
- 50 g voita
- 1 rasia ruusukaalia
- 12 kpl kampasimpukkaa
- 1 kpl omena
- Suola, mustapippuri, sitruuna ja timjami
Valmistusohje
1. Laita kaikki liemet kattilaan ja keitä, kunnes nesteestä on haihtunut noin puolet. Siivilöi kastike ja tarkista maku. Lisää lopuksi kerma, voi ja kahvi. Pidä lämpimänä.
2. Putsaa ruusukaalit ja irrota lehdet. Ryöppää nopeasti voi-suolavedessä. Pidä lämpimänä.
3. Putsaa kampasimpukat ja irrota mahdollinen kuori. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Laita kuumaan pannuun jossa öljy. Paista pannulla nopeasti.
4. Kuori omena ja leikkaa ohuita siivuja ja tarjoile yhdessä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Paras sienikastike: Helppo suppilovahverokastike Katin ohjeella
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Taivaallinen omenahillo
-
Jäädytetty Nutella-juustokakku
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa
-
Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen tonnikala-nachopelti