Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kalabrialainen lampaanpaisti

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

8 hengelle

  • 2 kg lampaanpaistia vipaleina
  • 2 isoa purjoa
  • 12-15 perunaa
  • 15-20 pikkusipulia
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • 1 iso nippu persiljaa
  • 1 1/2 tl rosmariinia kuivattuna (tai pari oksaa tuoretta)
  • 3 rkl voita
  • suolaa ja mustapippuria myllystä

Valmistusohje

1. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Puhdista purjo ja leikkaa poikittain isohkoiksi paloiksi. Kuori ja lohko perunat. Hienonna persilja ja valkosipulinkynnet, kuori pikkusipulit. Kuullota isossa pannussa purjoa voissa muutama minuutti. Lisää perunat kuullottumaan hetkeksi. Lisää persilja, rosmariini, valkosipuli, suola ja jauha myllystä mustapippuria. Freesaa vielä muutama minuutti.

2. Kaada seos uunivuokaan tai pataan, joka on riittävän suuri, että siihen mahtuvat vielä lihat ja sipulit, mutta myös sopiva tarjoiluastiaksi. Siirrä astia uuniin.

3. Paista lammasviipaleita pannulla muutamassa erässä pari minuuttia kummaltakin puolelta. Mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä sivuun. Noin 15 minuutin kuluttua siitä, kun laitoit vihannekset uuniin, lisää pikkusipulit niiden päälle. Toisen vartin kuluttua on lammasviipaleiden vuoro päästä uuniin. Kolmannen vartin päästä koko ateria on valmis!

Lihaa ostaessasi pyydä sahaamaan se 2 1/2 sentin viipaleiksi, jolloin saat tehtyä tämän ruoan eteläitalialaiseen tapaan. Voit käyttää myös viipaleina pakastettua lampaanpaistia.

Lisää aiheesta:

Lammaspaistia rosmariinin keraLuksuspyttipannuRanskalainen vasikanpaistiLampaanpaisti padassaCassoulet valkoisilla pavuillaRuotsalainen lihapannu
LampaanpaistiKananmunatonGluteenitonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Lampaanpaisti
  • 06.04.202014:25
    Pääsiäinen

    Karitsan niska, karitsan ulkofilee, karitsan sisäpaisti – näin valmistat pääsiäislampaan Pekka Terävän ohjeella

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Italialainen lampaanpaisti

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Riimisuolattu lampaanpaisti ja juureskeitto

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lampaanpaisti provencale

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Suolassa paistettu lampaanpaisti