Kakkukuoret hedelmien kera
Saat pieniä ja hienoja kulhoja, jos asetat kakkuympyrät heti uunista tultuaan ylösalaisin käännettyjen kuppien tai pienten kulhojen päälle. Valmista ne etukäteen ja säilytä tiiviissä purkissa tarjoiluun asti.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Kuudelle-kahdeksalle
- 50 g voita
- ¾ dl tomusokeria
- ¾ dl vehnäjauhoja
- 1 munanvalkuainen
Täyte
- 2-3 dl kuohukermaa
- tuoreita hedelmiä tai säilykehedelmiä
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita voi ja sokeri valkoiseksi. Lisää jauhot, sekoita ja lisää viimeiseksi valkuainen.
2. Levitä taikina ohuesti n. 12 cm kokoisiksi ympyröiksi kevyesti jauhotetulle leivinpaperille pellille. Paista uunin keskitasolla 3-5 minuuttia.
3. Irrota ympyrät heti ja asettele ne kuppien päälle jäähtymään. Täytä jäähtyneet kakkukuoret kermavaahdolla ja hedelmillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Kesäkurpitsa-sitruunakakku
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta