Kakkukuoret hedelmien kera

Saat pieniä ja hienoja kulhoja, jos asetat kakkuympyrät heti uunista tultuaan ylösalaisin käännettyjen kuppien tai pienten kulhojen päälle. Valmista ne etukäteen ja säilytä tiiviissä purkissa tarjoiluun asti.

Kuudelle-kahdeksalle

  • 50 g voita
  • ¾ dl tomusokeria
  • ¾ dl vehnäjauhoja
  • 1 munanvalkuainen

Täyte

  • 2-3 dl kuohukermaa
  • tuoreita hedelmiä tai säilykehedelmiä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita voi ja sokeri valkoiseksi. Lisää jauhot, sekoita ja lisää viimeiseksi valkuainen.

2. Levitä taikina ohuesti n. 12 cm kokoisiksi ympyröiksi kevyesti jauhotetulle leivinpaperille pellille. Paista uunin keskitasolla 3-5 minuuttia.

3. Irrota ympyrät heti ja asettele ne kuppien päälle jäähtymään. Täytä jäähtyneet kakkukuoret kermavaahdolla ja hedelmillä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!